Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ringbe szállnak az erdélyiek a románosítás ellen

Forisek Ádám

2017.06.05. 21:58

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, románosításba kezdtek Marosvásárhelyen. Válaszképp a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) felveszi a kesztyût a kétnyelvû utcanévtáblákért.
MAROSVÁSÁRHELY, 21:58

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, románosításba kezdtek Marosvásárhelyen. Válaszképp a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) felveszi a kesztyűt a kétnyelvű utcanévtáblákért.

A marosvásárhelyi RMDSZ szervezetének elnöke, Vass Levente tett ígéretet arra, hogy a Dózsa György utcai kétnyelvű utcanévtáblák lecserélése kapcsán lépéseket tervez a párt szervezete.

Hivatalos választ ugyan nem kaptak arra, hogy a városháza milyen utasítás hatására cserélte a kétnyelvű utcnanévtáblákat román nyelvűekre, ám a politikus tudomására jutott, hogy a prefektúra felszólítására történt a művelet.

Kértünk a prefektustól magyarázatot, de csak péntek este kaptunk egy átiratot. Ebben egy dossziészámra hivatkoznak, ám azt nem tudjuk, hogy mit tartalmaz a megjelölt irat”

–mondta Vass Levente.

Az RMDSZ helyi szervezete kedd reggel, a hosszú ünnep utáni első munkanapon kérvényt nyújt be a prefektúra részére. A válasz függvényében vagy megtámadják a döntést, vagy újabb tanácsi határozatot tesznek le a polgármester hivatalban a kétnyelvű utcanévtáblákra vonatkozóan. 

(Maszol)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére