Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Renzi és Berlusconi már leadta szavazatát az olasz népszavazáson

888.hu

2016.12.04. 15:28

Matteo Renzi miniszterelnök és Silvio Berlusconi volt miniszterelnök már leadta a voksát a vasárnapi olaszországi népszavazáson.
PONTASSIEVE, RÓMA , 15:28

Matteo Renzi miniszterelnök és Silvio Berlusconi volt miniszterelnök már leadta a voksát a vasárnapi olaszországi népszavazáson.

Hivatalos adatok szerint vasárnap délig a szavazásra jogosultak 19 százaléka járult az urnákhoz – írja az MTI.

Renzi egy toszkánai kisvárosban, a Firenzétől 14 kilométerre keletre lévő Pontassievében szavazott, ahol polgármester volt, mielőtt két és fél éve miniszterelnök lett.

Az olaszoknak egy hosszú és összetett kérdésre kell igennel vagy nemmel válaszolniuk: ha az igenek győznek, a szavazásra bocsátott alkotmányos reformok életbe lépnek, ha a nem szavazatok lesznek többségben, az olaszok elutasítják a kormány szorgalmazta reformokat. Ebben az esetben Matteo Renzi – a korábbi bejelentése szerint – benyújtja lemondását.

A népszavazás érvényessége nincs részvételi arányhoz kötve, de az AP hírügynökség szerint a részvételi aránytól, valamint a nem és az igen szavazatok egymáshoz képesti arányától függ, hogy milyen belpolitikai fejlemények következnek az országban.

A háromszoros miniszterelnök Silvio Berlusconi Rómában szavazott. Már korábban közölte, hogy nemmel fog voksolni.

Pártja, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) zűrzavaros állapotban van. Az ellene adócsalás miatt hozott elmarasztaló ítélet miatt a 80 éves párelnök hivatalosan nem töltheti be e közhivatali tisztséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére