Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengeteg pénzbe kerülnek a németeknek az üres migránsszállók

Pörge Béla

2017.08.10. 13:58

Németország szinte összes tartományában van olyan migránstábor, ami üresen áll. Ezek a létesítmények összességében sokba kerülnek a német államnak.
BERLIN, 13:58

Németország szinte összes tartományában van olyan menekülttábor, ami üresen áll. Ezek a létesítmények összességében sokba kerülnek a német államnak.

A Focus gyűjtése alapján a 16 német tartományból csak négy olyan van, ahol nincsen üres migránsszálló. Összességében eurómilliókat költenek a németek arra, hogy ezek a táborok üresen álljanak.

A tartományi bontás alapján Brandenburg, Bréma, Rajna-vidék-Pfalz és Szász-Anhalt az a négy területi egység, ahol nincsen üres szálló a helyi belügyminisztérium tájékoztatása szerint.

Baden-Wüttenbergben összesen 1600 migránsnak lenne még hely, az üres helyek fenntartása 2016-ban 1,7 millió euróba került. Bajorországban még több, 2285 a kihasználatlan hely, a bajor minisztérium azonban nem közölt arról adatokat, hogy mennyibe kerül ezek fenntartása, ahogy Berlin sem, a fővárosban nagyjából 500 felesleges férőhely van.

Hamburgban kifejezetten sok, nagyjából 3500 üres hely vár a migránsokra, ezért a németek havonta 185 ezer eurót fizetnek.

Hessenből és Alsó-Szászországból csak annyi derült ki, hogy négy illetve öt szállás is kihasználatlanul áll, de hogy mennyi migráns férne be ezekbe, valamint mennyibe kerül a fenntartásuk, azt nem tudni.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában, Németország egyik legszegényebb tartományában havi 112 ezer eurót fizetnek a helyiek azért, hogy fenntartsanak 1500 üres helyet a migránsoknak.

Észak-Rajna-Vesztfália és Türingia esetében nem tudni, mennyibe kerülnek az kihasználatlan férőhelyek, ám előbbiben 3800, utóbbiban 1500 ilyen található.

A Saar-vidéken a legjobb a helyzet az említett négy tartományon kívül, alig 400 hely áll üresen, havonta 5800 euróért. Ehhez képest Szászországban 2040 helyért 5,88 millió eurót fizettek 2016-ban. Hasonló a helyzet Schleswig-Holsteinben, ahol 2500 hely több mint 4,17 millió euróba került.

Ezek alapján pontos adat arról ugyan nincs, hogy mennyi pénzt vert el feleslegesen Németország a migránsokra, de az jól látszik, hogy több tízmillió euróról van szó. Ez Németországban sem számít kevés pénznek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére