Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin gratulált a szír elnöknek

Nagy Gábor

2017.09.06. 06:58

Az orosz elnök gratulált Bassár el-Aszadnak ahhoz, hogy a szíriai hadseregnek (az orosz légierõ támogatásával) sikerült áttörnie az Iszlám Állam védelmi vonalát Deir-ez-Zór városnál. Putyin egyben ígéretet tett arra, hogy Moszkva a továbbiakban is támogatni fogja a szíriai hadsereget a terrorizmus elleni harcban.
MOSZKVA, 06:58

Az orosz elnök gratulált Bassár el-Aszadnak ahhoz, hogy a szíriai hadseregnek (az orosz légierő támogatásával) sikerült áttörnie az Iszlám Állam védelmi vonalát Deir-ez-Zór városnál. Putyin egyben ígéretet tett arra, hogy Moszkva a továbbiakban is támogatni fogja a szíriai hadsereget a terrorizmus elleni harcban.

Egy orosz hírügynökség által nyilvánosságra hozott levélben Vlagyimir Putyin értékelte a szír kormány stratégiai győzelmét.

Putyin szerint fontos lépést tett Szíria az ország terrorizmus alóli felszabadítása felé.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a szíriai kormányerők az orosz légierő támogatásával délnyugati irányból áttörték az Iszlám Állam védelmi vonalát a terroristák által három éve ostromlott Deir-ez-Zór városnál, és egyesültek a várost védő kormánykatonákkal.

Az ISIS fokozatos iraki és szíriai területvesztésével sok dzsihadista a város környékére vonult vissza, így a térség a dzsihadisták egyik utolsó fellegvára maradt Szíriában.

A dzsihadisták körgyűrűjének áttörésével megnyílt a szárazföldi összeköttetés a város és a kormányerők ellenőrzése alatt lévő területek között.

A kormányerők most szélesítik az Iszlám Állam ostromgyűrűjén vágott rést, és ádáz utcai harcokat vívnak a dzsihadistákkal. A terroristák páncélozott járművekkel érkező öngyilkos merénylőkkel próbálják feltartóztatni az előrenyomuló kormányerőket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére