Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pofára esés lett a lengyel migránssimogatók tervébõl

Forisek Ádám

2017.07.12. 10:28

A lengyel brüsszeliták szerettek volna elõrukkolni egy "menedékvárosokat" tartalmazó listával, hogy megmutassák, mennyire szolidárisak. A lengyel lakosságnak azonban helyén van az esze: csúfos kudarc lett a kezdeményezésbõl.
VARSÓ, 10:28

A lengyel brüsszeliták szerettek volna előrukkolni egy "menedékvárosokat" tartalmazó listával, hogy megmutassák, mennyire szolidárisak. A lengyel lakosságnak azonban helyén van az esze: csúfos kudarc lett a kezdeményezésből.

Ahogy az ismert, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) a lengyel nép védelmére esküdött fel, és inkább nem kért azokból a bajokból, amibe az Európai Unió juttatta a nyugatot meggondolatlan migránspolitikájával.

Az uniópárti Civil Platform (PO) vezetője, Grzegorz Schetyna ugyanakkor nagy durranásra készült, és azt ígérte, pártja előáll egy listával, amin olyan városok és régiók szerepelnek, akik – az amerikai menedékvárosok mintájára – hajlandóak a szolidaritás jegyében migránsokat befogadni.

A lengyel napilap, a Dziennik Gazeta Prawna szerint azonban a kezdeményezésbe csúfosan belebukott a PO, ugyanis a helyi hatóságok részéről szinte alig kapnak támogató visszajelzéseket sőt, többször inkább ellenzik a javaslatot.

Már nagyban készül mindenki a következő évi választásokra, és inkább nem bolygatják fel a lengyel polgárok kedvét – ők ugyanis többségben ellenzik a migrációt”

– számol be a lengyel napilap.

A pártot végül megkeresték és megkérdezték arról, mikor fogja a listát prezentálni a nagyközönség előtt. A szóvivő szerint azonban mégsem lesz ilyen lista, hiszen mindössze egy tucat falu jelezte, hogy befogadna migránsokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére