Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Phenjan szerint az ENSZ-szankció árt a szuverenitásnak

Nagy Gábor

2016.12.01. 23:38

Észak-Korea csütörtökön bejelentette, hogy fokozza önvédelmi intézkedéseit, mert szerdán az ENSZ újabb szankciókat hagyott jóvá ellenük. Phenjan úgy véli, hogy a szankciók miatt megkérdõjelezik a szuverenitásukat és a túléléshez való jogukat.
PHENJAN, 23:38

Észak-Korea csütörtökön bejelentette, hogy fokozza önvédelmi intézkedéseit, mert szerdán az ENSZ újabb szankciókat hagyott jóvá ellenük. Phenjan úgy véli, hogy a szankciók miatt megkérdőjelezik a szuverenitásukat és a túléléshez való jogukat.

A KCNA állami hírügynökség jelentése szerint a phenjani külügyminisztérium elutasította az ENSZ Biztonsági Tanácsának szerdai, 2321-es számú határozatát, amely a szeptember 9-én végrehajtott ötödik – minden eddiginél nagyobb – kísérleti atomrobbantásáért bünteti az ázsiai országot, írja az MTI.

Az Egyesült Államok és Kína több mint két hónapig tartó tárgyalásain kidolgozott szankciók a becslések szerint akár negyedével is csökkenthetik Észak-Korea exportbevételeit, többek között az ország egyik fő bevételi forrásának számító szén eladásának jelentős korlátozásán keresztül.

Dél-Korea üdvözölte csütörtökön az ENSZ BT legújabb Phenjan-ellenes határozatát, a külügyminisztérium egyik szóvivője pedig az EFE spanyol hírügynökségnek megerősítette, hogy Szöul Washingtonnal és Tokióval együttműködve rövidesen – várhatóan már pénteken – további egyoldalú szankciókat jelent be a Kim Dzsong Un vezette kommunista rezsim ellen. A következő napokban Japán és az Egyesült Államok is hasonlóképp cselekszik majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére