Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötezer új lakás évente

888.hu

2015.12.15. 22:13

Fellendítheti az ingatlanpiacot az áfacsökkentés.
BUDAPEST, 22:12

Fellendítheti az ingatlanpiacot az áfacsökkentés.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint körülbelül ötezer új lakást jelenthet évente az új lakóingatlanok forgalmi adójának csökkentése.

A politikus erről az M1-en beszélt. Kiemelte azt is, hogy az intézkedés következtében 5-10 ezer új munkahely jöhet létre és 100-120 milliárd forinttal bővülhet a gazdaság. Tuzson beszélt arról is, hogy az áfacsökkentés segítheti a gazdaság kifehéredését is.

Öt százalékért már nem érdemes áfát csalni.”

Az Országgyűlés kedden a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökkentette az új építésű lakóingatlanok forgalmi adóját a 2016-2019 közötti évekre. A csökkentett áfakulcs a jövő év első napjától olyan lakásokra vonatkozik, amelyek hasznos alapterülete nem haladja meg a 150 négyzetmétert, továbbá olyan családi házakra is, amelyek hasznos alapterülete maxumim 300 négyzetméter. Az áfaszabályok értelmében újnak tekinthetők azok a már elkészült ingatlanok is, amelyek használatbavétele még nem történt meg, vagy a használatbavétel és az értékesítés között még nem telt el két év.

Az áfacsökkentést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a Fidesz vasárnapi kongresszusán. Majd Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn egy interjúban elmondta, hogy nem kell négy éves átmenet, ugyanis már 2016-ban 22 százalékponttal csökkentik lakásépítések áfáját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére