Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õrizetbe vették Erdogan legfõbb katonai tanácsadóját

888.hu

2016.07.17. 19:58

Egyelõre ismeretlen helyen, és ismeretlen indokkal vették õrizetbe Ali Yazici ezredest, Recep Tayyip Erdogan török elnök egyik legfõbb katonai tanácsadóját - jelentette a DHA török hírügynökség vasárnap.
ANKARA, 19:58

Egyelőre ismeretlen helyen, és ismeretlen indokkal vették őrizetbe Ali Yazici ezredest, Recep Tayyip Erdogan török elnök egyik legfőbb katonai tanácsadóját - jelentette a DHA török hírügynökség vasárnap.

Az NTV török hírcsatorna szerint Abdullah Gül, egykori török államfő egyik tanácsadóját is elfogták a hatóságok.

A puccsistákat sikerült semlegesíteni, és a hadsereg az állam és a török nép szolgálatában áll - idézte az NTV a katonaság közleményét vasárnap.

A dokumentum szerint a török nép oroszlánrészt vállalt az államcsíny leverésében, amikor utcára vonult az isztambuli Boszporusz-hidakat is lezáró fegyveres erőkkel szemben.

A török kormány hatalmas tisztogatásba fogott a hadsereg és az igazságszolgáltatás soraiban a sikertelen pénteki puccskísérlet után. Binali Yildirim török kormányfő szerint eddig mintegy hatezer embert vettek őrizetbe, de ez a szám emelkedni fog.

Minden állami intézményt megtisztítunk a gülenista vírustól."

– fogadkozott Erdogan vasárnap az isztambuli Fatih mecsetben, a puccskísérlet áldozatainak gyászszertartásán.

A török elnök egykori mentorát, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muszlim hitszónokot vádolja a hatalmának megdöntésére tett kísérlet előkészítésével. Gülen tagadja, hogy köze lett volna az eseményekhez.

A puccskísérletben hivatalos adatok szerint legalább 265-en vesztették életüket, köztük 104 puccsista és 161 civil. A sebesültek számát 1440-re becsülik.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére