Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mûködik az elsõdleges védelmi vonal

2015.10.25. 16:36

A magyar miniszterelnök szerint az országok határait védő kerítés ugyan csak a második legjobb megoldás a népvándorlási hullámmal szemben, mégis szükség volt rá, miután Merkel engedélyezte a migránsok ellenőrizetlen bevándorlását.

A migránsok megszállták a déli határainkat, de a szerződés betartása miatt nem tudtuk továbbengedni őket a következő schengeni országba a nyugati határ felé. Így növekedett masszívan a migránsok száma Magyarországon. Ebből a szempontból Merkel sokat segített nekünk."

Az embercsempészek számára a szabályozatlanság a legideálisabb állapot, aminek csak úgy lehet vége, ha Németország is kontrollt szab a bevándorlóknak.

Ezért várunk arra, hogy miként dönt Németország."

A műszaki határzár vált az elsődleges védelmi vonallá és a miniszterelnök szerint a módszer bevált, nem csak a magyaroknak.

A miénk az ötödik. Vannak a spanyolok (Ceuta, Melilla), van Calais-ban, Görögország és Törökország határán, Bulgáriában a török határon, és mind hatékonyak. Senki sem mondja, hogy ez az ideális megoldás, de el kell ismerni, hogy ez áll legközelebb az ideálishoz."

Orbán Viktor szerint a legjobb megoldás mégis az lenne, ha a görögök megvédenék a határaikat. A kormányfő szerint:

ez politikai akarat kérdése. Ha nem képesek egyedül, kérjenek segítséget."

De jelen pillanatban a görög kormány nem teljesíti nemzetközi kötelezettségeit. A másik legnagyobb tranzitországot, Törökországot az unió stratégiai partnerének tekinti a miniszterelnök, de még mielőtt a törökökkel tárgyalna az unió, Európának védenie kell a görög határt ahhoz, hogy "erőpozíciót" mutasson.

Ha képesek vagyunk megtenni, és megerősíteni a schengeni megállapodás alkalmazását, akkor lesz meg a kiindulási pontunk a törökökkel való tárgyaláshoz."

Orbán Viktor hozzátette,

Tisztelem Erdogan elnököt, bár a nemzetközi sajtó számára egy fekete bárány. Ha azt akarják, hogy a török társadalom fejlődjön, egy erős vezetőre van szükség, akár tetszik, akár nem. Mert az Európai Unióban nem kedvelik az erős vezetőket. Az Európai Unióban a jó vezető a gyenge vezető, az erős vezetőt veszélyesnek tartják."
 

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy bár az EU egyik alapelve a kollektív irányítás, szerinte ez csak jólét idején működhet, krízisben nem. Krízist pedig ma már nem csak a szír bevándorlók okoznak, hiszen egyre többen érkeznek Pakisztánból, Afganisztánból és Afrikából is.

Ha fenntartjuk a meghívás politikáját, akkor (...) elfogadják azt."

Orbán Viktor szerint a jelenlegi kihívás nagyobb annál, mint amilyennek látszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére