Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszország jövője a tét: összefogott Berlusconi és Salvini

Nagy Gábor

2019.09.14. 11:18

Egységben az erő.

Miután Itáliában szeptember elején megalakult a horrorkoalíció, vagyis a bevándorláspárti Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom által támogatott második Conte-kormány, most pénteken szövetséget kötött az olasz jobboldal két emblematikus figurája, Silvio Berlusconi, a Forza Italia vezetője és Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga első embere – írja az Il Giornale.

Vaffanculo: az Öt Csillag Mozgalomnak annyi, a Jobbik útjára tévedtek Di Maióék

Úgy tűnik, szerda este lezárult az olasz kormányválság, mivel a jelek szerint baloldali kormánykoalíció alakulhat Itáliában. Giuseppe Contét már meg is bízta az államfő a kormányalakítással Conte a múlt héten lemondott, mert az M5S koalíciós partnere, a Matteo Salvini kormányfőhelyettes és belügyminiszter vezette, jobboldali Liga kilépett a kormányból.

A két politikus egyetértett abban, hogy Giuseppe Conte bevándorláspárti kormánya ellen hatékony ellenzéki politizálás szükséges. Az ebéddel egybekötött találkozás után Salvini úgy fogalmazott: „Minden rendben ment.” A Liga vezetője hangsúlyozta: össze kell hangolni a politizálásukat, erős jobbközép erőpólust kell létrehozni a Forza Italiával. Berlusconi is elégedetten nyugtázta az összefogást, majd kijelentette: pártját sehol nem lehet kihagyni a jobboldali összefogásból.

Egyébként mind a két tömörülés megállapodott abban, hogy október 19-én (az Olasz Testvérekkel egyetemben) ott lesznek a fővárosban azon a demonstráción, melyen a bevándorláspárti kormány ellen fognak tüntetni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Il Presidente di Forza Italia Silvio Berlusconi e il Segretario della Lega Matteo Salvini hanno avuto oggi un cordiale incontro. Hanno concordato di fare fronte comune per una efficace opposizione al nuovo governo.

Forza Italia (@forzaitaliaufficiale) által megosztott bejegyzés,

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére