Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olasz pap: a kerítések és a falak építették a civilizációkat

Horváth Tamás

2019.07.22. 18:28

Giacobbe Elia atya az olasz médiának adott interjújában állt ki Matteo Salvini migrációs politikája mellett.

Matteo Salvini olasz belügyminisztert rengeteg támadás éri a bevándorláspártiak részéről, amiért szigorú migrációs politikát folytat. A Liga vezetője azáltal sem lett népszerűbb a balliberális oldalon, hogy a májusi európai parlamenti választások előtt pártja milánói kampányrendezvényén megcsókolt és a magasba emelt egy rózsafüzért.

Salvini az olasz katolikus egyház bevándorláspárti, liberális szárnyának szemében is régóta fekete báránynak számít, a Ferenc pápa irányvonalát képviselő papok folyamatosan kritikát fogalmaznak meg személyével és politikájával kapcsolatban. Kissé abszurd módon a nagy nyilvánosság előtt megcsókolt és magasba emelt rózsafüzér miatt is beleálltak a Liga első emberébe.

Matteo Salvini a Liga május 18-i milánói rendezvényen | Fotó: AFP

Reménykeltő lehet ugyanakkor, hogy a kléruson belül sem mindenki képviseli a Salvini-ellenes mainstream vonalat. Akadnak konzervatív egyházi személyek, akik kiállnak amellett, hogy Európa megőrizze vallási, kulturális és etnikai arculatát, így értelemszerűen támogatják Matteo Salvini migrációs politikáját is.

Egy hónappal ezelőtt, ahogy arról mi is beszámoltunk, Michele Crociata atya méltatta Salvinit. Az olasz pap többek között azt mondta a La Fede Quotidiana katolikus hírportálnak adott interjújában, hogy az olasz belügyminiszter egy felelős vezető, aki megvédi a nemzetét.

Ezúttal egy másik katolikus pap, név szerint Giacobbe Elia állt ki Salvini mellett. Az olasz atya az Il Giornale itáliai napilap szerint a migrációs válság kapcsán azt állította:

Ha a történelmet nézzük, a kerítések és a falak óriási szerepet játszottak a civilizációk építésében.

Giacobbe Elia atya (balra)

Elia ezután aláhúzta azt is, hogy a migránsok befogadása sosem történhet a biztonság rovására.

Az olasz pap „kollégájához”, Michele Crociata atyához hasonlóan a – már említett – milánói kampányrendezvény miatt is megvédte Salvinit. Elia szerint üdvözlendő, hogy az olasz belügyminiszter számára ennyire fontosak a keresztény jelképek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére