Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õt üldözi most egész Európa

888.hu

2016.03.23. 08:55

A belga rendõrség nagy erõkkel keresi azt a férfit, aki a jelek szerint együtt érkezett a brüsszeli Zeventem reptérre a magát felrobbantó öngyilkos merénylõkkel, de velük ellentétben nem halt meg a támadás során.

Alig kapták el Salah Abdeslamot, máris újabb közellenséget üldöz egész Európa.

A belga rendőrség kedd délután véletlenül tette közzé ezt a fotót, amelyet a brüsszeli Zaventem reptéren végrehajtott merénylet előtt készített az épület biztonsági kamerája. A fotók szereplő három férfi közül kettő már halott – a két fekete ruhás, egyik kezén fekete kesztyűt viselő alakot a rendőrség Khalid illetve Brahim el-Bakraoui-ként azonosította. A két testvér egyike a rendőrség szerint az az öngyilkos merénylő, aki a 11 halálos áldozatot követő és 90 embert megsebesítő robbantást kivitelezte a reptéren. Társa a hatóságok szerint szintén odaveszett a merénylet során. 

Nem úgy a fekete surda-sapkát és világos kabátot viselő társuk, aki minden gyanú szerint gépfegyverét és bombamellényét hátrahagyva végül lelécelt a reptérről. Õ a 24 éves Najim Laachraoui, akit most nagy erőkkel keres a belga rendőrség. Laachraoui 2013-ban Szíriában is megfordult, és egyike volt azoknak, akik Salah Abdeslammal együtt tavaly ősszel kétszer is Budapestre jöttek, feltételezhetően azért, hogy a Keleti pályaudvar környékén rekruáljanak, vagy társaikat összegyűjtsék. Laachraoui akkor egy Soufaine Kayal névre kiállított hamis útlevelet használt, fotóját nem sokkal a párizsi merényletet követően nyilvánosságra hozták, december elején mi is leközöltük.

 

Az el-Bakraoui testvérek sem voltak ismeretlenek a hatóságok előtt; Khalid bérelte azt a lakást, ahová a rendőrök Salah Abdeslamot keresve a múlt héten egy rosszul sikerült rajtaütés során lecsaptak; a lövöldözésben egy rendőr meghalt, a gyanúsítottak pedig elmenekültek. A lakásban Abdeslam ujjlenyomatát is megtalálták, majd nem sokkal később őt magát is elfogták.

(BBC, Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére