Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyerésre állnak a kurdok

2015.11.12. 14:40

IRAK, 14:25

Kurd fegyveresek (pesmergák) csütörtöki offenzívájának egyik célkitűzése megvalósulni látszik, ugyanis a pesmerga harcosok elfoglaltak Irakban egy a Szindzsár városánál elhaladó stratégiailag kiemelten fontos útszakaszt, amivel elvágták az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet egy jelentős utánpótlási vonalát.

Az elfoglalt 47-es számú autópálya az Iszlám Állam iraki moszuli bázisát köti össze a szíriai Rakkával — az út elvesztésével az ISIS képtelen lesz gyors csapatmozgásokat végrehajtani a térségben és üzemanyag utánpótlása is veszélybe kerülhet.

 

A szindzsári offenzívát légicsapásokkal támogató nemzetközi koalíció egyik kapitánya, Chance McCraw elmondta: mostantól, ha az Iszlám Állam katonái el akarnak jutni Rakkából Moszulba, kénytelenek lesznek a sivatagon átvezető kerülőutakat használni, ami napokkal növeli meg az út hosszát.  

 

Az iraki állami tévécsatorna mindeközben bejelentette, hogy a pesmergák előretörtek Szindzsárban is, és eljutottak egészen a város központjáig. A város visszafoglalását célzó offenzíva sikerének hírét a kurdok még nem erősítették meg.

(Independent, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére