Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

888.hu

2016.08.22. 10:28

Ezt olvassuk mi.

Donald Trump óriási politikai visszatérést produkált egy új, reprezentatív közvélemény-kutatás eredménye szerint: a republikánus elnökjelölt népszerűsége újra megelőzte Hillary Clintonét. Ám a média mélyen hallgat róla. Az USC/LA Times által végzett felmérés háromezer embert kérdezett meg, hogy kit szeretnének inkább amerikai elnöknek. Trump nyolc ponttal jött fel, és immár két ponttal vezet Clinton előtt. Mit tesz az amerikai média? Továbbra is a régi felméréseket trombitálja, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja. Vezető amerikai újságírók is engedelmesen tartják a szájukat. Trumpnak láthatóan „bejött” új kampányfőnöke.

Olaszország menekültügyi összeomlás előtt: Új határmegrohamozás fenyeget!” címen az osztrák félbulvár lap arról ír, hogy a római kormány már így is teljesen túlterhelt. Az osztrák kormány attól tart, hogyha Svájc továbbra is következetesen biztosítja határait és Olaszországban a helyzet eszkalálódik, úgy Ausztriát új menedékkérők hulláma fenyegeti. A Brenner-hágónál már befejeződtek a határkerítések előkészítési munkálatai. Tovább fokozza a helyzet feszültségét, hogy Észak-Olaszországban az osztrák határnál több tízezer afrikai várakozik, hogy Merkel kancellár befogadó menekültpolitikáját kihasználva Németországba menjen. Csak idő kérdése, hogy mikor indul meg a roham.

„Az Európai Unió az Európában erősödő nacionalizmus ellenszere”, jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke tegnap a dél-tiroli Albpach Fórum megnyitásán. Kifejtette, hogy „Küzdeni kell a nacionalizmus ellen; feladatunk, hogy ne kövessük a populistákat, hanem elálljuk a populisták útját”. Francois Mitterrand volt francia elnököt idézte, aki azt mondta, a nacionalizmushoz adott nacionalizmus háborúban ér véget. A menekültválságról ezt jelentette ki: „A határok a politikusok valaha is kigondolt legrosszabb találmánya”. Hozzátette, hogy a menekültekkel és gyermekeikkel szolidárisnak kell lenni.

Egy friss osztrák felmérés szerint az osztrákok 68 %-a nyilatkozott úgy, hogy Ausztria rossz úton jár, ismerteti az eredményeket a balliberális osztrák lap, amely megjegyzi, a Szabadság Párt az eredményeknek nagyon örül és népszerűségben is vezet.

Az EU-ból való kilépés eddig nem károsította meg a brit gazdaságot" címmel a német gazdasági-politikai portál arról ír, hogy a gazdasági adatok részben még pozitívan is alakultak a Brexit után. Az üzleti élet nyugodtan megy tovább. A jövedelmek nőnek, a munkanélküliség „rekordgyanúsan” alacsony és jelentős mértékben áll rendelkezésre hitel. A kiskereskedelmi értékesítések júliusban 1,4 százalékkal nőttek, azaz erősebben, mint 2002 óta valaha. A gazdaság a második negyedévben 0,6 százalékkal nőt és 1 720 000 új munkahelyet teremtett. Júliusban csökkent a munkanélküliek száma. „A népszavazás előtt számos lobbista és politikus a Nyugat alkonyát emlegette arra az esetre, ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból" — emlékeztet a portál.


A berlini választások során az AfD (Alternatíva Németországnak) több berlini önkormányzatot is megnyerhet, fújta meg a vészriadót Michael Müller Berlin regnáló szocialista polgármestere. A felmérések szerint a radikális jobboldali párt népszerűsége 15 százalékon áll.

Kevés szó esik az Európai Parlament 2015/2254-es jelentéséről, amelyről októberben szavaznak. Más nevén a Sophie in ’t Veld jelentésről.  A holland liberális képviselőnő mechanizmust akar létrehozni, hogy felmérjék a demokrácia, a jogok és az alapjogok helyzetét az unió egyes tagországaiban. A liberális EP-frakció főtitkára megállapította a kiértékelés kritériumait is. Mint a szexuális mássági jogokat, az abortuszt, a lehető legtöbb migráns befogadását és egyebeket. Amely tagország rosszul teljesít, attól megvonják szavazati jogát az Európai Tanácsban. Egyértelmű,  hogy Magyarország és Lengyelország a célpont, írja a francia független portál.

A II. világháború óta először a német kormány azt tervezi, hogy polgárait felszólítja, tartalékoljanak élelmiszert és vizet arra az estre, ha támadás vagy katasztrófa következik be. Ez kötelező lenne, idézi a brit hírügynökség a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülését. A kabinet szerdán tárgyal a belügyminiszter által előterjesztett tervről.

Hillary Clinton kampánycsapata szerint Donald Trump egyik új kampányfőnökének, Stephen K. Bannon-nak a hírportálja, a Breitbart News antiszemita sztorikkal traktálja olvasóit. A honlap vezetése „hibbantnak” minősítette a demokrata kampánystáb vádjait. A portál névadója, Andrew Breitbart zsidó volt. Mint számos munkatársa és korábbi főszerkesztői. Azon kívül Izrael jobboldali irányultságát támogatja. A mai munkatársak nagy része is zsidó — olvasható az amerikai zsidóság vezető lapja portálján megjelent terjedelmes írás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére