Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemcsak az európai, de a mexikói migrációt is megpróbálják kihasználni az iszlamisták

Forisek Ádám

2019.08.05. 15:24

Sajnos az, hogy a terroristák a migrációt felhasználva próbálnak Európába vagy az Egyesült Államokba beszivárogni, mára már nem feltételezés, hanem tény.

Az már régóta ismert tény, hogy a migráció az iszlamista terrorszervezeteket segíti, hiszen az ellenőrizetlen hátterű, óriási embertömeg között könnyedén meglapulhatnak a terroristák, akik aztán gyilkolásba kezdhetnek Európában. Elég csak a 2015-ös párizsi terrortámadásra gondolni, ahol 130 ember vesztette életét: az elkövetők közül ketten is migránsoknak adták ki magukat, az európai határvédelem helyzetét tekintve pedig könnyen ki tudták játszani a hatóságokat.

A kép csak illusztráció | Fotó: AFP

A migrációnak ez a kockázata pedig úgy tűnik, nem csak európai sajátosság: a Gatestone Institute a napokban számolt be arról, hogy az Iszlám Állam (ISIS) egy fogságba ejtett harcosa szerint a szervezet rengeteg energiát fektet abba, hogy az amerikai-mexikói határon kialakult fejetlenséget kihasználva terroristákat juthassanak az USA területére – ahol aztán az ISIS helyi szimpatizánsai segíthetik őket a támadások kivitelezésében.

A Gatestone idézi a trinidadi származású, kanadai állampolgársággal rendelkező Abu Henricki esetét, amelyet a férfi az Erőszakos Extrémizmus Kutatásának Nemzetközi Központja (ICSVE) kutatóinak mesélt el. Henricki szerint az ISIS megkereste őt azzal a megbízással, hogy különböző, közép-amerikai útvonalakon keresztül behatoljon az Egyesült Államokba. A férfi eredetileg Puerto Ricóból indult volna hajóval Mexikóba, ám egy New Jersey államból származó iszlamista szimpatizáns felajánlotta neki, hogy becsempészi az Egyesült Államokba. Beszámolója szerint nem ő az egyetlen, akit megkerestek ezzel az ajánlattal.

Az, hogy a migráció során terroristák érkeznek a célországba, tény: 2017-ben például Abdulahi Hasan Sharif szomáliai migráns is a mexikói határon illegálisan átkelve hajtott végre terrortámadást Kanadában. Egy rendőrtisztet megkéselt, és utána járművével gyalogosok közé hajtott.

Érdemes továbbá megemlíteni a Center for Immigration Studies 2018. novemberi jelentését, amely szerint 2001 óta legalább 15 terrorgyanús személy szökött át Mexikóból az USA területére. A valós szám azonban ennél sokkal magasabb lehet, ezek csak azok a terrorista összeköttetésekkel rendelkező migránsok, akikről a sajtó is beszámolt.

Az adatok tehát azt mutatják, hogy ellentétben a bevándorláspártiak állításaival, a migráció komoly fenyegetés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére