Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem voltak tálibok a kunduzi kórházban

2015.10.04. 17:50

Korábbi cikkünkben írtunk arról az Afganisztánban történt tragédiáról, melyben egy rosszul sikerült amerikai támadás egy Kunduz-i kórházat ért. A tragédiában számos orvos vesztette életét. Az MSF (Orvosok Határok Nélkül) nemzetközi segélyszervezet kórházában egy magyar ápoló is dolgozott. Õ így számolt be a történtekről. 

Az amerikaiak azzal magyarázták a történteket, hogy a kórház irányából tálib harcosok nyitottak rájuk tüzet. 

Most azonban Kate Stegeman, az MSF kommunikációs menedzsere kijelentette:

Elutasítunk minden olyan kijelentést, miszetint tálibok tartózkodtak volna a kórház épületén belül a bombázás idején, vagy bármilyen tüzet nyitottak volna bárkire az épület területéről."

 

Az NBC-nek Stegeman elmondta:

Összesen 105 beteg és egy 80 fős személyzet tartózkodott a kórházban a bombázás ideje alatt. Jelenleg 12 halott és 19 súlyos sebesült van a személyzet soraiból. A kórháznak tíz betege halott - köztük három gyerek -, és 18 további fő megsebesült."

Az afgán honvédelmi miniszter korábban - vasárnap reggel - azt állította, hogy a tálibok az kórházat támadták, és az épületet "emberi pajzsként" használták. 

Egy magát megnevezni nem akaró afgán katonai vezér hozzátette, hogy egy nagy csoport tálib harcos helyezkedett el a kórházban, és a támadás során 15 tálib is életét vesztette.

Ezzel szemben az MSF vasárnapi közleményében tisztán kijelentette, hogy a kórház kapui zárva voltak az éjszaka folyamán, ezért az orvosokon, az ápolókon és a betegeken kívül senki nem tartózkodott az épületben. 

Az NFS egyelőre nem kér Amerika felülvizsgálatából. Szerintük az eset háborús bűncselekménynek minősül. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére