Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem nyugszanak Soros „civil” szervezetei: továbbra is segítik a migránscsempészeket

Tóth Dalma

2019.08.10. 20:35

Nyolcvan migránst emelt a fedélzetére szombaton az előző napi 85 után az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) által bérelt Ocean Viking hajó, miközben a Proactiva spanyol segélyszervezet által működtetett Open Arms Máltával és Olaszországgal áll vitában 121 bevándorló partra szállítása ügyében.

Ez utóbbiak kilenc napja tartózkodnak a tengeren. Az Ocean Viking által felvett 80 bevándorló és menekült túlnyomó többsége szudáni. Az MSF szerint a hajójuk csütörtök este indult el Líbiából. Egy nap alatt ez volt az Ocean Viking második mentőakciója, pénteken 85 embert vettek fel a hajóra.

A migránsokat szállító gumicsónakot egy, a térséget ellenőrző repülő fedezte fel – közölte az MSF misszióvezetője, Jay Berger.

Mintegy százhetvenen – valamennyien fekete-afrikaiak – vannak jelenleg a vasárnap Marseille-ből kihajózott segélyhajó fedélzetén.

Az olasz kormányválságot kirobbantó Matteo Salvini belügyminiszter levélben értesítette Norvégiát, amelynek a zászlaja alatt az Ocean Viking hajózik, hogy „Olaszország jogilag nem kötelezhető és nem is áll szándékában befogadni a hajón lévő azonosítatlan illegális bevándorlókat”. Ugyanúgy megtiltotta a Proactiva spanyol segélyszervezet Open Arms nevű hajójának is, hogy Olaszországban tegye partra a fedélzetén tartózkodó migránsokat.

Málta szombaton felajánlotta, hogy a haditengerészet hajójával partra szállít 39 bevándorlót, akiket a máltai vizeknél mentettek ki. Valletta azonban nem akarja a kilenc napja felvett másik 121 embert befogadni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére