Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kell hûségesnek lenned a házassághoz

Kékes Viki

2016.12.17. 12:58

Olaszországban legalábbis egy ilyen törvényjavaslat fekszik a parlament elõtt.
RÓMA, 12:58

A házaspároknak többé nem kell hűséget esküdniük egymásnak Olaszországban, ha a parlament megszavazza az erre vonatkozó törvényjavaslatot.

Az olasz képviselők azt fontolgatják, hogy módosítják a polgári törvénykönyv 143-as paragrafusát annak érdekében, hogy a "hűség" kikerüljön a házassági szerződés alól. A javaslatot támogatók szerint az ígéret arra, hogy nem csaljuk meg a másikat "a házasság, a család és a házas felek jogainak és kötelességeinek egy divatjamúlt, korszerűtlen felfogása."

A javaslatot Laura Cantini, a kormányzó demokrata párt szenátora nyújtotta be. Cantini szerint a módosításra szükség van az élettársi kapcsolatok korában, ráadásul egyértelmű jelzés a házasságon belüli szexuális szabadságra is.

A módosítás jelenleg a Szenátus jogi bizottsága előtt fekszik. A bírák arra hívták fel a figyelmet, hogy a hűséget nem csak szexuális értelemben kell értelmezni. A házasságon belüli hűség kölcsönös tiszteletet és bizalmat is jelent, ami fontos érték, és nem az állam feladata kikényszeríteni.

Májusban Olaszország utolsóként csatlakozott azok közé a nyugat-európai államok közé, ahol engedélyezik a homoszexuális párok regisztrált élettársai kapcsolatát a katolikus egyház és a konzervatívok heves tiltakozása ellenére. A hűségre vonatkozó utalásokat azonban kivették a törvényből, felháborodást okozva a homoszexuális párok között, akik egyenlőséget követeltek a jogok és kötelességek terén. A hűség kérdése mindig előkelő helyen szerepel Olaszországban. Egy 2014-es felmérés szerint az olasz férfiak 55, míg az olasz nők 33 százaléka csalja meg partnerét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére