Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem engedték, hogy fejkendõt hordjon, több ezer eurós pert indított a muszlim

Sümeghi Lóránt

2017.02.13. 21:58

Elmarasztalta a mallorcai bíróság hétfõn az Acciona repülõtéri szolgáltató céget, amiért az fejkendõ viselése miatt megbüntette egyik muzulmán alkalmazottját.
MADRID, 21:58

Elmarasztalta a mallorcai bíróság hétfőn az Acciona repülőtéri szolgáltató céget, amiért az fejkendő viselése miatt megbüntette egyik muzulmán alkalmazottját – írja az MTI.

A nem jogerős ítélet szerint a vállalat megsértette a munkavállaló vallási szabadsághoz való jogát azzal, hogy hét alkalommal büntette felfüggesztéssel és fizetésmegvonással, amiért a munkában is hidzsábot hordott, vagyis az arcot szabadon hagyó, de a hajat, nyakat és vállakat elfedő kendőt. A muzulmán nő egyébként 2007 óta dolgozik a vállalatnál a Palma repülőterén működő ügyfélszolgálaton, nyolc évig eszébe sem jutott hidzsábot hordani.

Azonban 2015 decemberében jelezte felettesének, hogy a hidzsábot munkaidőben is viselni szeretné, aki azt engedélyezte számára, azzal, hogy utóbb kikéri a cég központjának jóváhagyását is. Később egy levélben közölték vele, hogy

nem megengedett olyan ruhadarabok viselése, amelyek nem tartoznak az uniformishoz, az indoklás szerint azért, hogy megőrizzék a cég egységes arculatát a különböző ügyfelek előtt."

A nő ennek ellenére nem mondott le a hidzsábról, amiért a munkáltató többször is megbüntette. A bíróság ítélete szerint az alkalmazottnak joga van viselni a fejkendőt, mert az vallásos hitének megnyilvánulása. Kötelezte a munkáltatót, hogy térítse meg a felfüggesztések miatt elmarat fizetést, 4500 eurót, valamit megítélt további 7800 euró kártérítést is.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére