Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem csillapodnak a kedélyek Törökország és az EU között

Forisek Ádám

2017.04.04. 21:58

Továbbra is áll a bál Ankara és az unió között, Recep Tayyip Erdogan török államfõ kedden egy népszavazási kampányrendezvényén ismét nácizta és fasisztázta az Európai Uniót.
ANKARA, 21:58

Továbbra is áll a bál Ankara és az unió között, Recep Tayyip Erdogan török államfő kedden egy népszavazási kampányrendezvényén ismét nácizta és fasisztázta az Európai Uniót.

Erdogan továbbra is felháborodottan beszélt arról, hogy a török kormány miniszterei nem tarthattak beszédet európai országokban.

Amíg az Európai Unió vezetői kitartanak Törökország-ellenes magatartásuk mellett, addig továbbra is náci maradványoknak és fasisztáknak nevezem őket."

— mondta Erdogan.

A török elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i népszavazás miatt az utóbbi időben Ankara diplomáciai botrányba keveredett számos európai uniós tagállammal. Erdogan népszavazási kampányának később meghatározó pontja lett az érintett országok bírálata, többek között Merkelt például több ízben lenácizta.

Március közepén a rotterdami török konzulátusnál kisebb csetepaté is kialakult, a tiltakozó csoportot vízágyúval sikerült feloszlatni. A tüntetésről bővebben itt írtunk.

A nyugati országoknál igencsak kiverte a biztosítékot a "náci" és a "fasiszta" szavak használata. Angela Merkel német kancellár arra kérte a török elnököt, hogy tartózkodjon a második világháborút idéző kifejezésektől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére