Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schengenen belül is felhúznák a határokat

2015.11.19. 14:07

Brüsszel, 14:00

Az Európai Unió belügyminiszterei várhatóan pénteken megállapodnak arról, hogy szigorítják az útlevél-ellenőrzést a schengeni övezet külső határán a párizsi terrorista merényletek miatt. Ez abból a dokumentumtervezetből derül ki, amelyet a Reuters hírügynökség csütörtökön előzetesen ismertetett.

A dokumentum azt a francia kérést tükrözi, miszerint erősítsék meg a 26 tagországból álló övezet külső határának védelmét.

A uniós tagországok közül Nagy-Britannia, Írország, Horvátország, Ciprus, Románia és Bulgária nem tagja a schengeni övezetnek.

A tervezet szerint azonnal bevezetik a szükséges rendszerszerű és összehangolt ellenőrzést a külső határokon azokkal az emberekkel szemben is, akik élvezik a szabad mozgás jogát.

A külső határokon a schengeni övezet állampolgárainak úti okmányait is szigorúbban fogják ellenőrizni,  meg fogják nézni azt is, hogy nem szerepelnek-e a bűnügyi nyilvántartásokban.

A Reuters információi szerint a holland kormány is saját elképzeléssel áll elő holnap, a hírügynökségnél úgy tudják, Hollandia szeretné elérni, hogy a schengeni övezeten belül létrejöjjön egy mini-Schengen.

Az elképzelésének lényege az, hogy Belgium, Luxemburg, Németország és Ausztria bevonásával a holland kormány egy saját, az övezeten belüli csoportot hozna létre, ahol sokkal szigorúbb ellenőrzéseket vezetnének be.

A mini-Schengen terve nagy valószínűséggel sértené az eredeti schengeni megállapodásban foglaltakat.

Az Európai Unió Bizottsága csütörtökön közleményben tudatta a sajtót, hogy ők nem tudnak a mini-Schengen tervéről, és hogy őket formálisan nem kereste fel a holland kormány a tervvel kapcsolatban.

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére