Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nehéz szülés volt: megalakult a macedón parlament

Nagy Gábor

2016.12.30. 17:24

A képviselõk mandátumának hitelesítésével megalakult pénteken az új összetételû macedón parlament, a házelnököt azonban nem választották meg.
SZKOPJE, 17:26

A képviselők mandátumának hitelesítésével megalakult pénteken az új összetételű macedón parlament, a házelnököt azonban nem választották meg.

A két éve tartó belpolitikai válság megoldását célzó előrehozott parlamenti választást csak harmadik próbálkozásra sikerült megrendezni Macedóniában. A pártok között azonban minimális különbség alakult ki a voksoláson, sokan nem fogadták el annak eredményét. Elemzők szerint ezért kicsi az esély, hogy stabilizálódjon az ország, mivel a sikeres koalíciós tárgyalásokra kevés a lehetőség. A migránsválság kellős közepén ez azonban elengedhetetlen.

A december 11-i előrehozott parlamenti választáson a legtöbb szavazatot az eddig is kormányzó, jobbközép Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) és koalíciós partnerei szerezték meg, így 51 mandátumot tudhatnak magukénak.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére