Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nehéz fegyverzetet kapnak az iskolai biztonságiak

Sümeghi Lóránt

2016.04.21. 09:28

Egy Colorado-i iskolai kerület megelégelte a folyamatos terror körüli félelmet, félautomata fegyverekkel látta el a biztonsági szolgálat tagjait.
DENVER, 9:28

Egy Colorado-i iskolai kerület megelégelte a folyamatos terror körüli félelmet, félautomata fegyverekkel látta el a biztonsági szolgálat tagjait.

Az iskola kerület költségvetését mintegy 12 000 dollárral terhelte meg a tíz fegyver beszerzése, amelyet a kerületi igazgatóság indoklása szerint prevenciós okokból vásároltak meg. Colorado államban egyébként már több ízben sor került iskolai lövöldözésekre, amelyekből nem egy végződött halállal. Pontosan emiatt szeretnék megerősíteni az iskolák körüli biztonságot.

A kerületi iskolatanács szóvivője, Paula Hans szerint mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy ne csak a gyerekek, hanem kollektíven minden egyes iskolai dolgozó biztonságban érezze magát:

ez egy kifejezetten proaktív lépés, amely garantálni fogja a biztonságot."

A megvásárolt fegyvereket nyolc, külön kijelölt biztonsági személy fogja használni, akik eddig csupán kézifegyverekkel voltak ellátva. Külön kiképzésen kell majd átesniük, mielőtt a gyakorlatban is használhatják majd a félautomata lőfegyvereket. Utoljára 2012-ben volt tömegmészárlás Coloradoban, ahol húsz gyermek és hat felnőtt vesztette életét.

(Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére