Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négy év embercsempészetért

888.hu

2015.12.29. 11:24

Gyorsított eljárásban négy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy szerb embercsempészt, aki koszovói és török migránsokat szállított volna el a zöldhatár közelébõl Ausztriába.
SZEGED, 11:23

Gyorsított eljárásban négy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy szerb embercsempészt, aki koszovói és török migránsokat szállított volna el a zöldhatár közeléből Ausztriába.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjének közlése szerint a bíróság vagyoni haszonszerzésért, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarország területéről.

Szanka Ferenc elmondta azt is, hogy a vádlott december 4-én érkezett Magyarországra, miután megállapodott megbízóival abban, hogy 1500 euró fejében Röszke térségéből Ausztriába visz mások által a zöldhatáron átkísért migránsokat. A határ közelében beszállt egy mások által leparkolt személygépkocsiba, és az utasításoknak megfelelően azzal az 55-ös főúton elindult, ahol egy fára kötött zacskó jelezte, hogy hol kell felvennie a migránsokat. Az öt koszovói és egy török állampolgár nem sokkal később, éjfél után be is szállt az autóba, de az indulás után a rendőrök meg akarták állítani a gépkocsit. A sofőr azonban óránkénti 150-160 kilométeres sebességgel elhajtott, majd rövid idő múlva megállt, és a migránsokkal együtt megpróbált elszaladni. Mintegy egyórás keresés után tudták a rendőrök elfogni.

A bíróság döntése ellen a vádlott és védője enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére