Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy-Britanniában élednek újjá a betiltott szalafiták

Sümeghi Lóránt

2016.11.19. 10:58

Hiába tiltották be Németországban az "Igaz Vallás" nevû szalafita szervezetet, amely Koránok osztogatásával próbálja leplezni az Iszlám Állam számára ellátott toborzási feladatát, ugyanis Nagy-Britanniában és Európa számos másik országában él és virul a szélsõséges vallási csoportosulás.
LONDON, 10:58

Hiába tiltották be Németországban az "Igaz Vallás" (DWR) nevű szalafita szervezetet, amely Koránok osztogatásával próbálja leplezni az Iszlám Állam számára ellátott toborzási feladatát, ugyanis Nagy-Britanniában és Európa számos másik országában él és virul a szélsőséges vallási csoportosulás.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, pár nappal ezelőtt átfogó razziát indított a német terrorelhárítás azon szalafiták ellen, akik nemcsak harcosokat toboroztak az Iszlám Állam számára, hanem több ízben is alkotmányellenes nézeteket terjesztettek. Az akciót követően Thomas de Maiziere német védelmi miniszter elmondta, hogy tíz tartományra kiterjedő razziát hajtottak végre a DWR ellen,

mintegy 190 lakást, irodát és egyéb helyiséget kutattak át, és betiltották a DWR által alapított, "Olvass!" nevű egyesületet is, amely a Korán német nyelvű kiadásának terjesztésére szerveződött.

Feltehetően a német lakosság számára a védelmi miniszter bejelentése bizonyára pozitív érzéseket váltott ki , azonban Európa többi országában, ahol jelenleg is aktívan tevékenykednek a szalafiták, továbbra is nagy kérdés, vajon ki fog velük szemben fellépni?

Ugyanis brit sajtóértesülések szerint amíg Németországban felszámolták és betiltották az ISIS-nek munkálkodó, Korán-osztogató szélsőségeseket,

addig Nagy-Britanniában, több nagy városban is aktív térítői munkásságot tud magának az "Igaz Vallás" nevű szervezet.
A szalafista szervezetek nagyjából 4-5 évvel ezelőtt jelentek meg Németország, Franciaország, Spanyolország és Nagy-Britannia városainak központjaiban annak érdekében, hogy a millió számra kinyomtatott Koránt térítési szándékból szétosszanak. A szalafizmus egyébként a muzulmán vallás egyik legkonzervatívabb irányzata, amely elveti a világi államot, és a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekszik.
 
Azonban a migránssimogató, liberális jogvédők gyakran szót emelnek ezen szervezetek betiltása ellen, mivel elmondásuk szerint az európai vallásszabadság eszméjével összefüggésben nyíltan biztosítani kellene minden olyan szervezet munkásságát, amelyik egy alternatív vallást terjeszt. Az "Igaz Vallás" nevű szalafita csoportosulás pedig pontosan ezen a ponton képes kijátszani a rendszert, ugyanis a Korán-osztogatás lényében egy vallással kapcsolatos tevékenység.
 
Csakhogy ami már az "Igaz Vallás" szektaszerű imaházaiban végbe megy, már kimeríti a terrorizmus éltetésének és támogatásának gyanúját. A nagy kérdés tehát továbbra is az, hogy Nagy-Britannia, Franciaország és Spanyolország mikor fogja azokat a hasonlóan szigorú intézkedéseket is bevezetni, amelyeket a németek az elmúlt pár nap alatt kénytelenek voltak végrehajtani, miután a migránsáradat teljes mértékben megsemmisítette a hatóságok által eddig végzett precíz, szisztematikus terrorgyanús személyek kiszűrését. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére