Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Náculnak a britek?

Sümeghi Lóránt

2016.07.26. 08:28

A brit parlament felsõháza szerint Nagy-Britannia nem veszi ki a részét eléggé a migránsáradat enyhítésében, amely fõként a szülõk nélkül érkezõ gyerekek elszállásolásának hiányában mutatkozik meg.
LONDON, 8:28

A brit parlament felsőháza szerint Nagy-Britannia nem veszi ki a részét a migránsáradat enyhítésében, amely főként a szülők nélkül érkező gyerekek elszállásolásának hiányában mutatkozik meg. 

A leplezetlenül uniópárti Lordok Háza igencsak kemény kritikákat fogalmazott meg a brit Képviselőházzal - és ezáltal a konzervatív Theresa May kormányával - szemben, miszerint destruktív menekültpolitikát folytat az ország.

A felsőház által kiadott jelentés alapján Nagy-Britannia tevékenységéből teljes egészében hiányzik a szolidaritás, mivel rengeteg egyedülálló gyermek befogadását nem régiben elutasította a May-kormány. Az összegzések alapján Európában mintegy 10 000 olyan gyermekről lehet szó, akik feltehetően egyedül lettek útnak indítva Európába annak érdekében, hogy előbb-utóbb valaki, valahol befogadja őket.

Csakhogy a Brüsszel-párti Lordok Házának jelentése nem említette azt a Nagy-Britanniában is elfogadott biztonságpolitikai tézist, miszerint az egyedül érkező, kiskorú migránsok

  • nagyobb együtt érzést keltenek a határőrökben, így a lazább ellenőrzésnek köszönhetően felgyorsul a határátlépési szándékuk;
  • továbbá az elhelyezett migráns gyermekek később, az uniós családegyesítés jogát kiaknázva Európába hívhatják családjaikat, amely esetenként akár 10-15 főből is állhat.

Egyes elemzők szerint a brit parlament felsőházának kritikája elsősorban nem a bevándorlással kapcsolatos, hanem sokkal inkább a Brexitet levezénylő, Theresa May által vezetett kormánnyal. Ugyanis az ellenzéki pártok abban érdekeltek, hogy előbb-utóbb előrehozott választások legyenek a szigetországban, és ehhez kulcsfontosságú a jelenlegi miniszterelnök asszony lejáratása.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére