Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Na, ki tûnt fel az ISIS lefejezõs videójában?

Bokor Gábor

2016.12.18. 11:58

Nagy-Britannia egyik leggyûlöltebb hitszónoka, a szélsõséges nézetei miatt elítélt Anjem Choudary oldalán volt többször is az a férfi, aki az ISIS legújabb kivégzést bemutató videójában a hóhér.
LONDON, 11:58

Nagy-Britannia egyik leggyűlöltebb hitszónoka, a szélsőséges nézetei miatt elítélt Anjem Choudary oldalán volt többször is az a férfi, aki az ISIS legújabb kivégzést bemutató videójában a hóhér. 

Az Iszlám Állam annak ellenére, hogy több frontról szorongatják nem áll le a lefejezős videók posztolásával. Minden bizonnyal ezzel próbálják bizonygatni, hogy ők valójában még mindig olyan erősek, mint fénykorukban. 

Legújabb felvételeiken a hóhérok közt feltűnt az a 36 éves Mohammed Reza Haque, aki többször is a nemrég elítélt londoni hitszónok Anjem Choudary oldalán tűnt fel korábban. A brit sajtó el is nevezte a férfit az új Dzsihádi Johnnak. Haque éveken át volt Anjem Choudarynak a követője és testőre. 

Az új hóhér a kelet-londoni Bethnal Greenből származik, ahol többször is lefényképezték, mikor iszlamista tüntetéseken vett részt Choudary oldalán. A hitszónok lehetett az Iszlám Állam legnagyobb brit toborzója, ugyanis szinte csak olyanok utaztak Szíriába harcolni, akik közvetlen kapcsolatban álltak a férfival – írja a Daily Mail

Az Anjem Choudaryval kapcsolatos beszámolónkat itt tudod elolvasni. 

Gyilkolj brit katonákat, a pokolban a helyük"

– üvöltötte egy korábbi demonstráción a most feltűnt Haque. 

A férfit korábban megcsapta a börtön szele, ám sikeresen elkerülte a lesittelést, miután egy szintén szélsőséges nézeteket valló társával, egy bizonyos Emdadur Choudhuryval megsértette a közrendet. Míg Haque-t bizonyítékok hiányában felmentettek, Choudhury egy ötven fontos, azaz szűk húszezer forintos bírsággal megúszta. 

Haque 2014-ben hagyta el a szigetországot. Először Ciprusra repült, ahonnan Isztambulon keresztül folytatta útját Szíriáig, ahol csatlakozott az ISIS csapataihoz. 

A legutóbbi videón négy társával fejezett le öt korábbi ISIS-harcost, akik szerintük az Új Szíriai Hadsereg milíciának kémkedett. Ezek a harcosok azok a szír katonák, akik korábban Asszád seregében harcoltak, azonban kiábrándultak belőle és most az Egyesült Államok segítségével térképezik fel az ISIS bázisait. 

Azok, akik előttünk térdelnek hitehagyottak. Azokat támogatták, akik a muszlimok ellen viselnek hadat"

– mondta arabul a férfi. 

A videót az Iszlám Állam házi hírügynöksége, az Amaq hozta nyilvánosságra. 

Nem ez az első videó, amin Haque szerepel, egy januári felvételen már részt vett egy videóra vett kivégzésen. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére