Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszul bevétele után sincs vége a háborúnak

Nagy Gábor

2016.12.07. 22:58

Stephen Townsend altábornagy, az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalíció amerikai parancsnoka nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek.
BAGDAD, 22:58

Stephen Townsend altábornagy, az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalíció amerikai parancsnoka nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek.

A tábornok leszögezte: az iraki erők és szövetségeseik remélt moszuli győzelme nem azt jelenti, hogy a terrorszervezet felett is diadalmaskodnak. Véleménye szerint a város bevétele még egy jó néhány hétig, talán két hónapig is el fog tartani, de a harcoknak még ezután sem lesz vége. Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciónak ugyanis meg kell tisztítania a Moszultól nyugati irányban, a város és a szíriai határ között fekvő területet, és újra ellenőrzés alá kell vonniuk a határt.

Az altábornagy szerint a terrorszervezet fegyveresei előbb-utóbb ráébrednek, fizikai értelemben elveszítik az úgynevezett "kalifátusukat". Ezért változtatni fognak a taktikájukon, egyfajta "virtuális kalifátussá" alakulnak, amely nem szűnik meg fenyegetést jelenteni. A terrorszervezet egy fegyveres lázadássá fog zülleni Irak és Szíria területén.

A szervezet jelentette terrorfenyegetésről szólva Townsend közölte: "amíg csak létezik, az Iszlám Állam támadásokat fog tervezni a Nyugat ellen. Meglátása szerint az a legjobb módja annak, hogy a szervezet jelentette fenyegetést csökkentsék, az, hogy "kirugdossuk őket" Moszulból és Rakkából, és "a sivatagba űzzük őket."

A terrorszervezet de facto szíriai fellegváráról szólva Townsend azt mondta, hogy a moszuli offenzívához képest Rakka felszabadítása jóval időigényesebb lesz. Ezt azzal magyarázta, hogy míg Irakban a kormány és a hadsereg küzd Moszul bevételéért, Szíriában a terrorellenes koalíció kisebb, helyi kurd és arab fegyveres csoportokra támaszkodik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére