Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva szerint Aszad birtokolja Szíria 85 százalékát

Nagy Gábor

2017.09.12. 14:58

A szíriai kormányerõknek már a polgárháborús közel-keleti ország területének 85 százalékát sikerült visszafoglalniuk - közölte az országban állomásozó orosz erõk altábornagya.
DAMASZKUSZ, 14:58

A szíriai kormányerőknek már a polgárháborús közel-keleti ország területének 85 százalékát sikerült visszafoglalniuk – közölte az országban állomásozó orosz erők altábornagya.

Szakértők szerint mindez a szíriai háborús helyzet jelentős változását jelzi, mióta 2015 szeptemberében Oroszország úgy döntött, hogy beavatkozik Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje oldalán, és légicsapásokkal támogatja a kormányerőket ellenzéki és dzsihadista fegyveres csoportok elleni harcában.

Lapin emlékeztetett: még az ország fennmaradó 15 százalékát, vagyis mintegy 27 ezer négyzetkilométer területet meg kell tisztítani a szélsőségesektől.

Ugyanakkor Damaszkusz másik szövetségese, a radikális síita Hezbollah mozgalom, élén Szajed Haszan Naszrallahhal az al-Akbar című lapban már győzelmet hirdetett a szíriai konfliktusban.

A szíriai hadsereg – vállvetve az Irán támogatását élvező síita milíciákkal, köztük a libanoni Hezbollah erőivel – az elmúlt hetekben kiűzte az Iszlám Állam harcosait a központi Homsz tartományból, a libanoni határ mentén, s jelenleg az olajban gazdag, kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban harcol.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére