Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva: Asszadból nem engedünk

2015.11.19. 09:27

MOSZKVA/MANILA 9:20

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a nyugatnak választania kell: vagy a nemzetközi összefogás a Da'es ellen, vagy Basar al-Asszad leváltása. A kettő együtt nem megy.

Lavrov szerint a nyugat álláspontja is módosult a szír helyzet rendezésével kapcsolatban a párizsi terrortámadások és az orosz utasszállító felrobbantása után. Az orosz külügyminiszter szerint itt az ideje, hogy az USA és szövetségesei feladják végre Asszad elnök leváltására vonatkozó követeléseiket; Moszkva szerint Asszad leváltásáról legfeljebb a szír nép dönthet, ezért nem fogadják el azt a nyugati követelést, hogy a politikai átmenet első lépéseként félre kell állítani az elnököt, akitől meg kell vonni az indulás lehetőségét egy esetleges elnökválasztáson.

Véleményem szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy egyszerűen elfogadhatatlan az a javaslat, amely bármilyen előfeltételhez köti a Iszlám Állam terroristái elleni harci szövetséget"

– így Lavrov.

Barack Obama válasza sem késett sokáig; az amerikai elnök a manilai APEC-csúcsról üzent az oroszoknak. Szerinte is döntésre kellene vinni a szír elnök ügyét, csak épp pont fordítva; ahelyett, hogy Moszkva és Teherán továbbra Asszad elnököt támogatná, be kellene állniuk egy új, legitim szíriai vezetés mögé, "megmentve ezzel a szíriai államot".

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére