Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden bizonnyal terrormerénylet volt a párizsi késes támadás, de Macronék mégis maszatolnak

Horváth József György

2019.10.04. 20:48

A francia terrorelhárítási ügyészég vette át pénteken a nyomozást a párizsi rendőr-főkapitányságon a négy áldozatot követelő késes támadás ügyében – erősítette meg a francia főváros vádhatósága a dpa német hírügynökség megkeresésére.

A 45 éves támadó – akit a helyszínen agyonlőttek – a rendőrség egyik irodai alkalmazottja volt, egy kerámiakéssel gyilkolt csütörtökön.

A francia sajtó értesülései szerint a Michael H. néven azonosított támadó mintegy másfél éve áttért az iszlám hitre.
A bűnügyi nyomozók által gyűjtött bizonyítékok fényében, a vizsgálatnak ezen a pontján a terrorelhárítási ügyészég vette át a nyomozást a rendőr-főkapitányságon előző nap történt események ügyében

- közölte a párizsi ügyészség.

A párizsi ügyészség eddig szándékos emberölés és emberölési kísérlet ügyében indított vizsgálatot, de terrorizmus ügyében nem nyomozott, a francia hírügynökség szerint a terrorelhárítási ügyészég eddig mindössze „nagyon közelről figyelte” a nyomozást.

A francia szervek az eddig befogadott muszlim migránsok miatt nem merik nyíltan kimondani, hogy terrortámadás történt

A Reuters hírügynökség megjegyzi: a tisztségviselők még nem foglaltak állást, hogy terrorista indítéka lett volna a támadásnak, de az, hogy a terrorelhárítási ügyészség vette át a nyomozást általában arra utal, hogy a vizsgálatok erre is összpontosítanak.

Egy igazságügyi forrás szerint a terrorelhárítási ügyészég azt követően vette át a nyomozást, hogy kihallgattak a támadó környezetéből több személyt, köztük felségét is, illetve megvizsgálták mobiltelefonját.

Az elkövető felesége szerint férje szokatlanul és idegesen viselkedett a támadást megelőző este.

Már most megy az érzékenyítő kommunikáció Macronék részéről:
Attól mert muszlim valaki, még nem lesz terrorista. Az, hogy áttért az iszlám hitre, az nem utal automatikusan a radikalizálódásra„

- mondta pénteken Sibeth Ndiaye kormányszóvivő.

Michael H. csütörtökön egy kerámia konyhakéssel megölte három kollegáját, két rendőrt és egy adminisztratív alkalmazottat, majd késével két nőre támadt, az egyiket megölte, a másik nőt súlyosan megsebesítette. A támadót az épület udvarán agyonlőtték.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére