Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelt fenyegetik a bajorok

2015.10.09. 20:35

MÜNCHEN, 20:30

Horst Seehofer bajor miniszterelnök pénteken közölte, hogy Bajorország panaszt emel a német szövetségi kormány ellen az alkotmánybíróságon. A bajor miniszterelnök „önvédelmi intézkedésekkel” is előállt arra az esetre, ha Merkelék nem képesek megoldani a bevándorlási válságot, illetve az azzal járó problémákat.

Seehofer a bajor kormány rendkívüli ülése után elmondta a sajtónak, hogy Bajorország a cselekvőképességének veszélyeztetésére hivatkozva fordul az alkotmánybírósághoz.

A bevándorlást irányítani és korlátozni kell”

Ha Berlin erre nem képes, akkor München a saját hatáskörében intézkedik – mondta Seehofer.

A bajorok elsősorban azt szeretnék elérni a szövetségi kormánytól, hogy az gyorsan és egyértelműen közölje a világ minden részén, hogy Németország megtelt. A bajorok belügyminisztere hozzátette, hogy az uniós külső határok jobb és biztosabb védelemre szorulnak, emiatt pedig sürgősen lépnie kell az Európai Uniónak. Követeléseik szerint a szeptember közepén visszaállított határellenőrzéseket is folytatnia kell Németországnak. Seehoferék elmondták, hogy a migránsügyet uniós szinten szabályozó dublini rendszert is érvényesítenie kell Németországnak.

A bajor miniszterelnök egy újságírói kérdésre közölte, hogy a bajor vezetés jól tudja milyen intézkedésekre van szükség, ha Berlin nem tesz eleget kéréseiknek. A pontos stratégiáról ugyanakkor nem akart még részleteket közölni.

A keresztényszocialisták (CSU) elnöke ismét nekiment a kancellár személyének is. Seehofer szerint a kapitulációval egyenértékű az a kijelentés, hogy a 3000 kilométeres határt nem lehet megvédeni,

a kapituláció pedig nem része a bajor kormány eszközrendszerének"

A német köztelevízió CSU-s forrásokra hivatkozva az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy Seehofer tudatosan gyakorol egyre nagyobb nyomást Angela Merkelre, mivel biztos abban, hogy végül korlátozni kell a migránsok befogadását, így neki lesz igaza.

A bajor miniszterelnök nyilatkozatai alapján az általuk összeállított stratégia egyik eleme lehet majd az Ausztriából érkező bevándorlók visszafordítása a határról. Seehofer az osztrák kancellárt is többször élesen bírálta már, amiért az ország egyenesen a bajor határhoz szállíttatja a migránsokat. A bajor vezetés szerint ezt a gyakorlatot már nem lehet sokáig folytatni

(MTI, spiegel.de)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére