Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel magának köszönheti vereségét

Horváth József György

2016.09.05. 18:48

Frauke Petry, a vasárnapi mecklenburg-elõ-pomerániai választásokon sikerrel szereplõ Alternatíva Németországnak (AfD) vezetõje szerint Angela Merkel saját magát gyõzte le. A választásokon az AfD megelõzte Merkel pártját, ezzel a megalázó harmadik helyre szorítva a CDU-t. Petry szerint Merkel magának kereste a bajt. A megalázó vereséget a kancellár szégyenteljes bevándorláspolitikájának köszönheti.
BERLIN, 18:48

Frauke Petry, a vasárnapi mecklenburg-elő-pomerániai választásokon sikerrel szereplő Alternatíva Németországnak (AfD) vezetője szerint Angela Merkel saját magát győzte le. A választásokon az AfD megelőzte Merkel pártját, ezzel a megalázó harmadik helyre szorítva a CDU-t. Petry szerint Merkel magának kereste a bajt. A megalázó vereséget a kancellár szégyenteljes bevándorláspolitikájának köszönheti.

A Merkel vezette CDU a tartományi választáson a harmadik helyre szorult vissza. Az első helyen a szociáldemokrata SPD végzett, melyet a meglepetésszerűen 21 százalékot szerző AfD követ. A bevándorlásellenes párt vezetője egy hétfő reggeli tévéműsorban úgy fogalmazott, hogy ez a vereség leginkább Merkel személyes vereségeként könyvelhető el.

Merkel és az SPD becsapták az embereket, mind a pénzügyi válság, mind a migrációs válság kérdésében. Merkelék lerombolják ezt az országot, ezért szavaznak az emberek az AfD-re"

— nyilatkozta Petry, majd hozzátette: a kancellár katasztrofális bevándorláspolitikája teljesen beárnyékolta a vasárnapi választásokat. Szerinte a választópolgárok azért fordulnak el a CDU-tól és az SPD-től, mert ezek a pártok már régóta nem hallgatnak saját szavazóikra.

Merkel is reagált a történtekre

A németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban tartott törvényhozási választás eredménye csalódást keltő, és azt üzeni, hogy a Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) vissza kell szereznie a választók bizalmát"

— mondta Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke. A kínai Hangcsouban, a G20-csoport csúcstalálkozója után tartott tájékoztatóján Merkel hangsúlyozta, hogy a CDU és a koalíciós partner szociáldemokraták (SPD) jó munkát végeztek a tartományban, de a CDU nem tudta "learatni a munka gyümölcsét", mert a kampányra "rátelepedett" az országos politika, főleg a menekültkérdés. A pártelnök-kancellár hangsúlyozta, hogy nagyon elégedetlen a CDU eredményével, amelyben természetesen van szerepe a menekültpolitikának.

Most a választók bizalmának visszaszerzéséről kell gondolkodnia mindenkinek, elsősorban nekem"

— mondta Angela Merkel. Szerinte a bizalmat csak akkor lehet visszaszerezni, "ha megmutatjuk, hogy megoldjuk a gondokat", méghozzá nemcsak a menekültügy, hanem a gazdaság és a társadalom területén is — tette hozzá.

Jelezte, hogy nem készül fordulatra a menekültpolitikában.

"Az utóbbi hónapokban hozott alapvető döntések helyesek voltak, így indokolt volt az EU-Törökország megállapodás megkötése az illegális migráció leállítása és a Németországba érkező menedékkérők számának csökkentése céljából. Ezt a munkát folytatni kell, a bizalom visszaszerzéséhez kulcsfontosságú lesz a védelemre nem szoruló menedékkérők hazatelepítése és a Németországban védelemre jogosult menekültek integrációja" — emelte ki Angela Merkel.

(Breitbart, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére