Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel késõn döntött

888.hu

2016.01.13. 21:18

És lehet, hogy ezzel mindent bedöntött. Merkel szigorítana. A kérdés: miért csak most?

Kedden jelentette be a német kormány, hogy szigorítják a bevándorlási szabályokat. Mondhatnánk jobb később, mint soha. De már így is túl nagy árat fizettek a németek a nagy politikai korrektségért. Miért?

Miért csak most?

A szigorításban valószínűleg nagy szerepe volt a kölni eseményeknek, és az erőszakhullám miatt kialakult tüntetéssoroztnak is. Azonban minden józan eszű ember belátja, Merkel már túl későn eszmélt.

Az egész kormány ellene van

Merkel ugyanis egyedül maradt. A legutóbbi frakcióülésen már nem csak a CSU soraiból bírálták a kancellár politikáját, hanem saját pártja soraiból érkezett a kritika: Merkel politikája nem működik. Ez pedig csak azt jelentheti, hogy Merkel vagy lemond, vagy kihúzza a ciklusa végéig, jövőre szépen elsunnyog a nagypolitikától, és méltóságát megőrizve az ENSZ új főtitkára lesz.

Sehol sem népszerű már

Az egy dolog, hogy a politikában vannak bírálói. És az is csak egy dolog, hogy a sajtó megírja a véleményét Angela Merkelről. Az azonban elgondolkodtató, hogy a jobboldainak nem mondható The New York Times is bolondnak nevezte a német kancellárt, amiért azt vallja, hogy az integráció nem ismer mértéket, és milliós számú bevándorló esetén is működhet.

Merkelnek még azzal sem kellene foglalkoznia, hogy más európai országok mit gondolnak politikájáról, és hogy például egy friss kutatás szerint a magyarok többsége is ellene szavazna. De arra igazán felfigyelhetne, hogy már a 'precíz' eposzi jelzőt 'politikailag korrektre' cserélő német társadalom is úgy gondolja, hogy ami sok, az sok.

Túl nagy árat fizettek érte a németek

Márpedig a németeket is meg lehet érteni. Elegük van, több okból is. Például a szilveszter éjjeli kölni, hamburgi, stuttgarti – és még sorolhatnánk a német nagyvárosokat – erőszakhullámnál durvábbat el sem lehet képzelni.

De ha egy kicsit jobban a dolgok mélyére tekintünk, azt is látni kell, hogy nem csak a német nőket áldozta be Merkel willkommens-politikája, hanem a német megtakarításokat is.

Szeptemberben még úgy számolt az Ifo német gazdaságkutató, hogy 2016-ban 10 milliárd eurót kell a migránsok szállásolására és ellátására költeni. Majd az év vége előtt nem sokkal ez a szám hirtelen megduplázódott.

A legújabb becsések szerint könnyen lehet, hogy még ez sem lesz elég (ha arra gondolunk, hogy tavaly nyáron még "csak" 800 ezer menedékkérővel számoltak, az év végéig pedig 1,1 milliót regisztráltak, könnyen beláthatjuk, hogy a kétely megalapozott) . Ezt szintén a németekkel fizettetnek meg, vagyis a németek fizetnek rá. Tehát hiába ígérte Merkel, hogy a migránsok miatt nem lesz adóemelés, lehet, hogy a finnek útjára lépnek, és a tehetős németekkel fogják megfizettetni a merkeli szelfik árát.

Aminek meg az lesz az eredménye, hogy Németországban egyre több helyen lesz kiírva a falra, pólókra, matricákra, hogy UHA. Vagyis Unsere Heilige Adolf. Ezt pedig nem sokat kell magyarázni, hogy mihez vezethet.

A német kormány tehát szigorítana, de úgy tűnik, ez a szigorítás is csak annyit takar, hogy az országba invitált erőszakos bűnözők integrálását feladják, őket kiutasítják az országból. De a többiek persze maradhatnak, hiszen jól látszik, hogy milyen jövője van a Willkommens-kulturnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére