Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel józanodik

Horváth József György

2015.10.26. 19:19

A kancellár szigorítaná a gazdasági bevándorlók hazaszállítását.
 Nürnberg, 19:00

Angela Merkel német kancellár szerint nagyobb szigorra van szükség a védelemre NEM szoruló bevándorlók hazaszállításához.

Merkel szerint jobban kell törekedni a menekülthullámokat kiváltó okok megszüntetésére, a Németországba menekült embereket pedig be kell fogadni, legalábbis addig, amíg hazájukban helyreáll a béke.

A védelemre nem szoruló bevándorlók hazatelepítését jóval nagyobb következetességgel és szigorral kell végrehajtani, a védelemre szoruló emberek beilleszkedéséhez pedig minél több kapcsolatra van szükség a menekültek és a helyiek között, hogy ne az előítéletek határozzák meg a két csoport viszonyát."

Újabb kettős beszédről tesz bizonyosságot, hogy a német kancellár  ezzel egyidőben hangsúlyozta, hogy továbbra is bízik a befogadás és a beilleszkedés, vagyis az integráció sikerében.

A nürnbergi lakossági fórumán többen szegezték a kancellárnak azt a kérdést, hogy miként lehet gondoskodni a migránsok törvénytisztelő magatartásról, ha a rendőrség folyton szemet huny a bevándorlók által elkövetett lopások felett.

Nem tudom hogy mindez csak pletyka, vagy igazság, az viszont biztos, hogy a lopást semmivel nem lehet igazolni, a törvényeket pedig mindenkivel szemben érvényesíteni kell, szükség van egységes mércére. Az aggodalmak jogosak, de az általánosítás nem visz előre. Nem szabad minden menekültet egy kalap alá venni, mint ahogy a németek sem mind olyan kiváló emberek, ahogy hittük."

- válaszolta a kancellár.

A kancellár szerint az integráció nem örökre szól.

A menedékkérők szíriaiak is csak három évre kaphatnak menekültstátuszt, és a tervek szerint sokan visszatérnek majd a hazájukba, ha ott helyreállt a béke.

Merkel megerősítette a német kormány azon álláspontját, miszerint védelemre nem szoruló, menedékjogért gazdasági okok miatt folyamodó kérelmezőket haza kell telepíteni, mert különben nem marad elég erőforrás a védelemre szorulók támogatására.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére