Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel és Seehofer kibékült

Bertha László

2016.04.09. 09:38

A jövõ évi szövetségi választások miatt félreteszi a bevándorlási válsággal kapcsolatos ellentéteket Angela Merkel és a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer.
BERLIN, 09:38

A jövő évi szövetségi választások miatt félreteszi a bevándorlási válsággal kapcsolatos ellentéteket Angela Merkel és a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer – írja a Der Spiegel.

A Der Spiegel szombati számában CDU-s, illetve CSU-s forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Merkel és Seehofer a szerdai találkozójukon igyekeztek túllépni az elmúlt hónapok vitáin, így megállapodtak abban, hogy fokozatosan háttérbe szorítják a migránsok ügyét, hogy elkezdhessenek felkészülni a 2017-es választási kampányra.

Horst Seehofer javaslatára abban is megállapodtak, hogy a nyugdíjrendszer reformja lesz a kampány legfőbb témája. A bajor kormányfő ezt már a szerdai találkozó előtt is felvetette. Seehofer szerint a nyugdíjreformmal vissza lehetne szerezni az elfordult szavazókat.

A balkáni határzár óta jelentősen csökkent a Németországba érkező bevándorlók száma, a napi átlag 200 alatt van, míg tavaly ősszel volt olyan időszak, hogy napi 10-15 bevándorló is átlépett a német határon.

A nyugat-balkáni határzár jelentőségét a német kormány is elismeri – Thomas de Maiziere belügyminiszter is ennek tudta be a csökkenést egy pénteki tájékoztatón. Pedig korábban még Berlin bírálta az intézkedést, mivel nem tartották „európai megoldásnak”.

(MTI, Tagesschau)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére