Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merényletsorozat árnyékolja be a béketárgyalásokat

888.hu

2016.01.31. 15:28

Legalább 45 ember meghalt és 110 megsebesült vasárnap Szíria fõvárosában.
DAMASZKUSZ, 15:28

Legalább 45 ember meghalt és 110 megsebesült vasárnap Szíria fővárosában.

Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet, amelyet egy síiták lakta negyed mecsetének közelében hajtottak végre: Mohamed próféta unokájának mauzóleumánál.

Ez Szíria egyik legfontosabb síita szenthelye, amelyet rengeteg zarándok látogat. Azonban a szunniták elutasítják az ilyen jellegű emlékhelyeket – így az Iszlám Állam is gyakran vesz célba hasonló, az ideológiájukkal ellenkező műemlékeket. Az elmúlt évben többször történtek robbantásos merényletek a környéken.

Előbb egy gépkocsiba rejtett pokolgépet hoztak működésbe szír állami televízió égő épületekről és megsemmisült autókról számolt be. Ezután két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát ott, ahol épp a sebesült embereket mentették. 

Genfben épp a szíriai polgárháború megoldása céljából találkoznak a kormány és az ellenzék képviselői. Két éve ez az első ENSZ-közvetítéssel zajló béketárgyalás. Az első találkozó után egy ellenzéki szóvivő azt mondta, ugyan optimisták, de addig nem hajlandóak szóba állni a kormánnyal, amíg nem látják bennük az elkötelezett szándékot a humanitárius helyzet javítására. Az ENSZ különmegbízottja kijelentette:

ez egy olyan történelmi lehetőség, amelyet nem szalaszthatunk el."

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére