Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekültszálláson fogtak terroristákat Németországban

Pörge Béla

2016.09.13. 14:28

Kedd hajnalban három menekültszálláson tartott razziát a szövetségi rendõrség terrorelhárító alakulatának (GSG9) egyik egysége és a szövetségi bûnügyi hivatal (BKA).
KARLSRUHE, 14:28

Kedd hajnalban három menekültszálláson tartott razziát a szövetségi rendőrség terrorelhárító alakulatának (GSG9) egyik egysége és a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA).

Az akció során őrizetbe vettek három személyt Karlsruhéban, akikről azt feltételezik, hogy az Iszlám Állam tagjai. A gyanúsítottak mind szír fiatalok, 17, 18, és 26 évesek. A gyanú szerint az Iszlám Állam szolgálatában tavaly utaztak Németországba azzal a céllal, hogy "teljesítsenek egy megbízást", vagy álljanak készenlétben és várjanak "további utasításra".

A hatóság szerint a csoport vezetője a 17 éves fiatalember, aki legkésőbb tavaly szeptemberben csatlakozott az Iszlám Államhoz, és a szervezet egyik központjaként számon tartott szíriai Rakkában kapott kiképzést lőfegyver, illetve robbanószer használatából.

A három gyanúsított az Iszlám Államtól kapott útlevéllel, több ezer dollár készpénzzel és olyan mobiltelefonokkal indult el, amelyre külön a terrorszervezettel való kapcsolattartás céljából telepítettek egy programot. A gyanúsítottak tavaly novemberben, Törökországon és Görögországon keresztül jutottak el Németországba.

A szövetségi legfőbb ügyészség közleménye szerint a Schleswig-Holstein tartományban tartott razziában több mint 200 rendőr vett részt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére