Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekültkérdésben is együttmûködne Ausztria a V4-ekkel

Nagy Gábor

2016.09.26. 16:08

A visegrádi országokkal kell együttmûködni a migránskrízis megoldása érdekében - mondta Hans Peter Doskozil, osztrák védelmi miniszter.
BÉCS, 16:08

A visegrádi országokkal kell együttműködni a migránskrízis megoldása érdekében – mondta Hans Peter Doskozil, osztrák védelmi miniszter.

A miniszter az osztrák közszolgálati médiának (ORF) kijelentette: túl nagyok az elvárások a menedékkérelmek feldolgozása és a migránsok visszaküldése kapcsán, az unió külső határainak védelméhez is egy átlátható rendszerre lenne szükség, a Frontexet (Európai Határőrizeti Ügynökség) pedig tehermentesíteni kéne.

Doskozil szerint eredményesen zárult a szombati, Bécsben tartott menekültügyi csúcs. Sikerként értékelte, hogy a találkozón résztvevők a balkáni útvonal lezárására és az unió külső határvédelmére koncentráltak. A miniszter szót ejtett az EU-Törökország megállapodásról is, melyet csak egy rövid távú megoldásnak tart, de hozzátette azt is: nem szabad függeni Ankarától.

Doskozil szerint pozitív eredményt jelentene, ha hasonló, kétoldalú szerződéseket kötne az Európai Unió a migránskrízis sújtotta afrikai államokkal, de megfontolandónak nevezte azt is, hogy az unió határain kívül állítsanak fel regisztrációs központokat.

A miniszter egy múlt heti lapinterjúban érthetőnek nevezte a visegrádi országok (V4) szigorú menekültpolitikáját. Ugyanakkor nem ez az első pozitív megnyilatkozás neves osztrák politikusoktól a V4-ek kapcsán. Két hete, a legnépszerűbb osztrák párt, az FPÖ vezetője mondta azt, hogy el tudná képzelni Ausztria csatlakozását a visegrádi országokhoz.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére