Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekülnek a keresztények a Közel-Keletrõl

888.hu

2016.01.05. 06:08

Megkezdõdött a keresztények exodusa - menekülnek az erõszak, az üldöztetés vagy a gazdasági kilátástalanság elõl.
BETLEHEM, 06:08

Megkezdődött az exodus - a közel-keleti keresztények menekülnek az erőszak, az üldöztetés vagy a gazdasági kilátástalanság elől.

A történelemben ugyan mindig jelen volt a keresztények üldözése, de az utóbbi időben életveszélyessé vált az egyre csökkenő számú közel-keleti népesség helyben maradása. A problémára nemrég a pápa is felhívta a figyelmet.

Ahogy az Európát sújtó migráció,  a keresztények üldöztetése is azt követően gyorsult fel, hogy az arab tavasz során megbuktatták a társadalmi feszültségeket addig kézben tartó diktátorokat.

Amikor az Iszlám Állam elfoglalta az iraki Moszult, a keresztények házait N betűvel jelölték, utalva Názáretre. A lakóknak nem sok választást hagytak: áttérnek az iszlámra vagy kifizetik a nem-muszlimokra kiszabott adót, különben halálra ítéltetnek. Néhány hónapon belül a Da'es kihirdette: a város keresztényektől mentessé vált.

Az elmúlt száz év során amúgy is töredékére esett vissza a keresztények aránya olyan arab többségű, de a kereszténység történelme szempontjából kiemelkedő fontosságú helyeken, mint Egyiptom, Szíria, Izrael vagy Palesztina. Az elvándorlás mellett a keresztény kisebbség arányát a muszlimokhoz képest nagyon alacsony szaporulati ráta is csökkenti.

A keresztények nem vendégek a Közel-Keleten, mi itt őshonosok vagyunk"

– mondta egy libanoni katolikus jótékonysági szervezet vezetője. A megkérdezett menekültek viszont viszont már máshogy látják a helyzetet, egyikük sem tervez visszamenni hazájába:

nem tartozunk oda."

(Economist)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére