Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megvan a brüsszeli merénylõ

Bertha László

2016.03.23. 11:28

Elfogták a brüsszeli terrortámadások szökésben lévõ merénylõjét, Najim Laachraouit. A férfi a belga hatóságok szerint részt vett a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülõtér elleni terrortámadásban.
BRÜSSZEL, 11:28

Elfogták a brüsszeli terrortámadások szökésben lévő merénylőjét, Najim Laachraouit. A férfi a belga hatóságok szerint részt vett a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér elleni terrortámadásban.

Frissítés: jól jelzi a belga hatóságok felkészületlenségét, illetve a brüsszeli káoszt, hogy később visszavonták a bejelentést, mely szerint elfogták Laachraouit. A legfrissebb közlemény szerint másvalakit sikerült letartóztatniuk. Így a feltételezett bombagyáros továbbra is szökésben van.

Najim Laachraouit továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség, miután a biztonsági kamerák rögzítették, amint a két öngyilkos merénylő társaságában tartózkodott előző nap a repülőtéren. Feltehetőleg ő is pokolgépet rejtett el a poggyászában, azonban pánikba eshetett, így végül nem robbantotta fel magát, hanem elmenekült.

Laachraoui 2013-ban Szíriában is megfordult, és egyike volt azoknak, akik Salah Abdeslammal együtt tavaly ősszel kétszer is Budapestre jöttek, feltételezhetően azért, hogy a Keleti pályaudvar környékén rekruáljanak, vagy társaikat összegyűjtsék. Laachraoui akkor egy Soufaine Kayal névre kiállított hamis útlevelet használt, fotóját nem sokkal a párizsi merényletet követően nyilvánosságra hozták.

(MTI, Telegraph, BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére