Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Megöltem volna, ha tudom, mire készül!"

Sümeghi Lóránt

2015.12.10. 21:37

A párizsi terror egyik mészárlójának apja nyilatkozott a CNN-nek.
PÁRIZS, 16:30

A párizsi terroristák családtagjai a CNN-nek nyilatkoztak.

Foued Mohamed-Aggad egyike volt annak a három terroristának, akik november 13-án több mint 90 ember halálát okozták miután gépfegyverrel tüzet nyitottak a párizsi Battlacan klubban. A merénylők közül két személy is robbanómellényt viselt, – köztük Mohamed-Aggad is – amely működésbe is lépett miután többször újratöltött fegyvereik tárait ellőtték. Az ő hozzátartozóik mondták el, hogy mit gondolnak gyermekükről, testvérükről.

A strasbourgi születésű, eleinte mérsékelt vallásgyakorló Mohamed-Aggad 23 éves korában utazott Szíriába, még 2013-ban. Az akkori közel-keleti utazása volt az a pont, amikor fiának agyát átmosták az ottani, a világtól izolált, radikális személyek - mondta el a merénylő édesapja a CNN-nek.

Megöltem volna, ha tudtam volna, mire készül. Mintha kicserélték volna, más emberként tért haza Szíriából.”

A másik támadó, aki szintén robbanómellényt viselt, Sami Amimour volt. A huszonnyolc éves, párizsi születésű terrorista szintén Szíriában sajátította el a tömegmészárláshoz szükséges tudást. Sami Amimour húga azt mondta,

ugyanabban az anyában fogantunk meg, együtt nőttünk fel. Hogyan különbözhettünk ennyire egymástól, hogyan térhetett ilyen mértékben el életünk útja?”

A párizsi merénylet mögött álló ötletgazda, a huszonhat éves Salah Abdeslam ellen még mindig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, azonban egyes értesülések szerint Szíriába menekült a hivatalos szervek elől.

(CNN)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére