Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meglepõ következményekkel járt a muszlimok kitiltása az USA-ból

888.hu

2017.01.29. 17:28

Mint ismert, Donald Trump amerikai elnök egyik elsõ rendelete volt, hogy ideiglenesen megtiltja hét muszlim többségû ország lakóinak ideiglenes beutazását az USA-ba. A döntés esetenként meglepõ következményekkel járt, valamint számos tüntetést szerveztek balliberális amerikai szervezetek.

Trump lehúzta a rolót a muszlim bevándorlók előtt. Összesen hét ország állampolgárainak az USA-ba való beutazását tiltotta meg ideiglenesen az amerikai elnök: Szíriára, Iránra, Irakra, Szudánra, Líbiára, Szomáliára és Jemenre vonatkozik a tiltás. Kivételt képeznek a diplomata útlevéllel vagy hivatalos útra érkezők, és azok, akik nemzetközi intézmények munkatársai.

Emirates

Az Emirates légitársaság több, az USA-ba tartó járatán is kénytelen volt lecserélni a pilótákat és a személyzetet, hiszen akadtak olyanok a fentebb felsorolt hét állam állampolgárai – adta hírül a Reuters.

A cég közleménye szerint a beutazási tilalom a pilótákra és a repülőgépek személyzetére is vonatkozik. A meglehetősen száraz közlemény szerint "minden szükséges intézkedést megtettünk a személyzettel kapcsolatban, hogy tevékenységünk összeegyeztethető legyen az új elvárásokkal".

A svájci nagykövet viszi el a balhét

Az iráni külügyminisztérium behívatta Svájc nagykövetét, mivel a nagykövet egyben az USA érdekeit is képviseli. A svájci nagykövet ezután alapos fejmosást kapott Teheránban, mivel az iráni vezetés tiltakozik az amerikai kitiltás ellen.

Giulio Haas nagykövet egy levelet kapott az iráni külügyminisztertől, valamint azt is elmondták neki, hogy a kitiltás "alaptalan, diszkriminatív és elfogadhatatlan".

Air France

Az AFP hírügynökség szerint 15 embert szállítottak le egy Párizsból az USA-ba tartó gépről Franciaországban.

Ortodox keresztények is a kitiltás áldozatai

Szíriai ortodox keresztényeket fordítottak vissza a Philadephiai Nemzetközi Repülőtérről vasárnap. A hatfős család Libanonból, Dohából érkezett az USA-ban, ám eredetileg szíriai állampolgárok. A család végül visszarepült Dohába a Reuters szerint.

Tüntetések

Muszlimok tüntetnek a Denveri Nemzetközi Repülőtéren.

A denveri reptér mellett az USA sok más repterén tüntetések zajlottak napközben és zajlanak most is. Az egyik legnagyobb tüntetés a Seattle-Tacoma reptéren zajlik, ahol mintegy 3000 balliberális protestált a muszlimok jogaiért, az emberi jogokért és a környezetvédelemért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére