Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkezdõdött a német csapatok kivonása a törökországi Incirlik légibázisról

888.hu

2017.07.10. 13:58

Németország megkezdte csapatkivonásait a törökországi Incirlikbõl, ahol az Iszlám Állam elleni harcban nyújtottak segítséget az Egyesült Államoknak. A döntésre azután került sor, hogy a törökök nem engedtek német politikusokat a légibázis területére.
INCIRLIK, 13:58

Németország megkezdte csapatkivonásait a törökországi Incirlikből, ahol az Iszlám Állam elleni harcban nyújtottak segítséget az Egyesült Államoknak. A döntésre azután került sor, hogy a törökök nem engedtek német politikusokat a légibázis területére.

A csapatok kivonásához még júniusban járult hozzá a szövetségi parlament, miután többszöri próbálkozásra sem tudtak bejutni német képviselők a légibázisra. Összesen 260 német katona távozik a bázis területéről – írja a Deutsche Welle.

A csapatkivonás megkezdése a legújabb állomása a német-török csörtének, amelynek egyik első állomása az Erdogan török elleni puccs utáni bebörtönzések miatti politikai tiltakozás volt német részről. Később Erdogan Németországban is szeretett volna kampányolni az elnöki jogkörök kiterjesztéséről szóló törökországi népszavazás előtt, ám a németek nem engedték be a török politikusokat, mivel az elnöki pozíció megerősítését antidemokratikus lépésnek tartották.

A német-török kapcsolatokat az sem segítette, hogy a német szövetségi parlament, a Bundestag alsóháza megszavazta azt az előterjesztést, amely szerint Németország népirtásként ismerte el Törökország 1916-os, örmények elleni katonai fellépését.

Angela Merkel német kancellár találkozása Erdogan elnökkel szintén nem segített feloldani a konfliktust.

A török fél tájékoztatása szerint hétfőn megkezdődött a csapatok kivonása.

A német Tornado típusú gépek felderítést végeztek az Iszlám Állam elleni amerikai vezetésű koalíciónak. A repülőgépek ezután Jordániából, egy ottani légibázisról fognak felszállni és tovább folytatják felderítő repüléseket.

A gépeket várhatóan több ütemben helyezik át, a művelet októberig is eltarthat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére