Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megépül a lipcsei migránskerítés

Bokor Gábor

2017.02.05. 11:28

A német hatóságok egy új menekültközpontot akarnak építeni Lipcsében. A hírre a lakosok közel kétméteres kerítést húztak fel az otthonuk köré.
LIPCSE, 11:28

A német hatóságok egy új menekültközpontot akarnak építeni Lipcsében. A hírre a lakosok közel kétméteres kerítést húztak fel az otthonuk köré. 

Több mint háromszáz illegális bevándorlót tervez betelepíteni egy új lipcsei táborba a német kormányzat. Ha nem lenne elég a migránsok érkezése, a lakókat az is felháborítja, hogy a munkálatok végösszege elérheti a hatmillió eurót is.

A saját biztonságuk érdekében a környéken egyre több ház előtt húztak fel kerítést, hogy így óvják meg ingatlanjaikat a bevándorlóktól. A Weissdorn utca lakói még tavaly nyáron döntöttek úgy, hogy húszezer euró értékben, saját magukat összeadják a pénzt egy nagy kerítésre, amivel a tervek szerint kiszorítanák a migránsokat az ott található társasház környékéről. 

A kerítés a napokban lett kész, ám a lakók nem teljesen elégedettek, mert úgy érzik, mintha egy gettóban lennének. 

Az öregeknek komoly gondot okoz, hogy egy háromszáz méteres kitérőt kell tenniük azért, hogy bejussanak a lakásukba"

– panaszkodott az egyik lakos. 

A Szászországba érkező migránsok 13 százalékát köteles átvenni több mint félmilliós nagyváros, míg a tartomány az ország területére érkezett összes illegális bevándorlónak az 5,1 százalékát kell elszállásolnia. 

Angela Merkel elhibázott menekültpolitikája miatt a német hatóságok 2015-ben rekordszámú, kétszázezer migránsok által elkövetett bűntettet regisztráltak.

(Express

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére