Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megbuktatta a baloldal a portugál kormányt

Bertha László

2015.11.10. 20:28

A kormány mindössze 11 nappal a hivatalba lépése után bukott meg, mivel a baloldali többségû parlament nem szavazta meg a kormányprogramot.
LISSZABON, 20:28

Portugáliában október 4-én tartottak parlamenti választásokat, a kormány azonban máris megbukott.

A Pedro Coelho által vezetett jobboldali Előre Portugália választási szövetség 37 százalékot ért el a választásokon, aminek következtében megnyerte ugyan a választásokat, de elvesztette parlamenti többségét.

A kormány mindössze 11 nappal a hivatalba lépése után bukott meg, mivel a baloldali többségű parlament nem szavazta meg a kormányprogramot.

A Szocialista Párt most a többi baloldali párttal szövetkezve új kormányt akar alakítani.  A párt főtitkára szerint:

a jelenlegi kormány programja nem ad választ a portugálok által kifejezett változás igényére. Portugáliának más kormányra van szüksége.”

A portugál alkotmány szerint az államfő feladata, hogy kijelölje az új kormányfőt. A jobboldali elnök azonban komoly fenntartásait fejezte ki egy esetleges baloldali kormánykoalícióval kapcsolatban, amely könnyedén a görög útra térítené az országot.

A készülődő baloldali szövetségben radikális, szélsőbaloldali pártok is megtalálhatók. A Szocialista Párt kedden több megállapodást is kötött a Görögországban kormányzó Szírizához közel álló Baloldali Tömbbel, a kommunistákkal és a zöldekkel.

(MTI, Bloomberg)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére