Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Másokat is bombáznak az oroszok Szíriában

2015.10.01. 19:29

Moszkva, 19:00

Moszkva elismerte, hogy a légicsapások nemcsak az Iszlám Állam dzsihádista szerveződései ellen irányulnak. A oroszok célba vettek más, potenciális fenyegetést jelentő szélsőséges terrorista csoportokat is – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő moszkvai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az oroszok, csakúgy mint az amerikaiak vezette arab katonai koalíció, az Iszlám Államot, az an-Núszra Frontot és más szervezeteket tekintik célpontnak.

Azok a szervezetek, melyek nem szélsőségesek és nem álltak át az Iszlám Állam oldalára, nem célpontjai Oroszországnak – állítja a szóvivő.

Peszkov megerősítette, hogy az orosz kormány listát vezet ezekről a csoportokról, de a csapásokat csakis a szíriai hadsereggel való egyeztetés után, szír jóváhagyással rendelik el. Az orosz légicsapások a szíriai szárazföldi fegyveres erők támogatását szolgálják.

Ez az információ azért nagyon érdekes, mert Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a szerdai nyilatkozatában még azt mondta, hogy a csapások csak az Iszlám Állam ellen irányulnak. Más terrorista szervezetekről akkor nem tett említést.

 

Csütörtökön is bombáztak

Az orosz légiakciók csütörtökön is folytatódtak Homsz tartományban, a moszkvai védelmi minisztérium közlése szerint ezúttal az Iszlám Állam négy állása ellen, "szigorúan kerülve, hogy lakott területeken pusztítsanak". Helyiek ugyanakkor a Reuters brit hírügynökségnek azt mondták, hogy a térségben nincs jelen dzsihádista csoport, ellenben egy sor olyan szervezet működik, amely a Szabad Szíriai Hadsereg védnöksége alatt tevékenykedik.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint azonban Moszkva nem tartja a Nyugat által támogatott, mérsékeltnek tekintett Szabad Szíriai Hadsereget terrorszervezetnek, annak ezért az orosz álláspont szerint is a szíriai politikai rendezési folyamat részesének kell lennie.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére