Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marad a rendkívüli állapot Franciaországban

888.hu

2016.02.03. 16:18

A fokozott terrorfenyegetettség indokolja a döntést.
PÁRIZS, 15:38

A fokozott terrorfenyegetettség miatt három hónappal meghosszabbítják a február 26-án lejáró rendkívüli állapotot.

Eredetileg a 130 halálos áldozatot követelő november 13-i terrortámadás éjszakáján hirdette ki Francois Hollande francia elnök a rendkívüli állapotot, amely az érvényben lévő szabályozás értelémben 12 nap után csak törvénnyel hosszabbítható meg. Ezért a javaslatot jövő kedden a szenátusnak, február 16-án pedig a nemzetgyűlésnek is el kell fogadnia.

Nem akarják megfosztani a rendvédelmi szerveket a speciális jogköröktől addig, amíg az új terrorelhárítási törvény hatályba nem lép – ez áll a kormányzati szándék mögött. Éjjel-nappal házkutatást tarthatnak bírói engedély nélkül, házi őrizetben tarthatnak olyanokat, akiknek tevékenysége megzavarhatja a közrendet. De elrendelhetnek gyülekezési tilalmat is.

Nagyon magas szintű a terrorfenyegetettség Franciaországban – mondta a kormányszóvivő, hozzátéve:

a rendkívüli állapot hasznos a terrorizmus elleni harcban."

Visszalépés a francia demokrácia számára a terrorellenes alkotmányreform – ezért tüntettek több ezren Párizsban a kormány szándékai ellen.

Duplájára nőtt a nyilvántartott radikálisok száma egy év alatt: több mint 8000 olyan franciáról tudnak, aki nyíltan hirdet iszlamista nézeteket vagy dicsőíti a terrorizmust. Minden ötödik radikális kiskorú, 38 százalék eredetileg nem muzulmán, csak áttért az iszlám hitre. 7,5 százalékuk vett részt dzsihadista harcokban Irakban vagy Szíriában.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére