Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már az olaszoknak is elegük van Brüsszelbõl

Bokor Gábor

2016.08.15. 13:58

Olaszországnak egyre kevésbé tetszik az Európai Unió migrációs politikája, szerintük Brüsszelnek meg kell értenie, hogy a tengeren érkezõ migránsok nem kizárólag a görögök gondja.
RÓMA, 13:58

Olaszországnak egyre kevésbé tetszik az Európai Unió migrációs politikája, szerintük Brüsszelnek meg kell értenie, hogy a tengeren érkező migránsok nem kizárólag a görögök gondja.

Paolo Gentiloni külügyminiszter elmondta, Olaszország szeptemberben megemeli a hangját Brüsszellel szemben, ugyanis úgy érzi, az EU-ban ismét az a szemlélet kezd visszatérni, hogy a migráció kérdése csak a görögöket és az olaszokat érinti. 

Európa a következő két hónapban mindenekelőtt két témában viszi vásárra a bőrét: hogyan járul hozzá a gazdasági növekedéshez, és hogyan kezeli a migrációs áramlatot."

– mondta Paolo Gentiloni.

Az olasz külügyminiszter szerint miközben az unió hatmilliárd eurót költ el a Törökországgal kötött migrációs megállapodás végrehajtására, a római kormány Migration Compact nevű javaslatcsomagja egyelőre nem kapott figyelmet. 

Az olasz partokra ladikokkal érkező migránsok ellenőrzése mindig is kiemelt volt az olasz hatóságok és a titkosszolgálat részéről az idegen harcosok kiszűrésére."

– mondta a miniszter. 

A titkosszolgálatokat ellenőrző parlamenti bizottság elnöke a napokban hívta fel a figyelmet arra, hogy a Líbiából induló migránshajókon az Iszlám Állam harcosai érkezhetnek Európába.

Az Il Messaggero című lap úgy tudja, az olasz belügyminisztérium szeptembertől szétoszt az önkormányzatok között mintegy 150 ezer migránst, akik Olaszországban benyújtották a menekültkérelmet.

A migránsokat önként befogadó önkormányzatok költségvetési kedvezményekben részesülnek. Milánó főpolgármestere korábbi elmondta 150 afrikai migránst az Expo2015 volt milánói világkiállítás területén helyeznek el.

A Frontex európai határvédelmi ügynökség legfrissebb adatai szerint az év eleje óta 95 ezer migráns érkezett az olasz partokra. Idén júliusban több mint 25 ezren migráns érkezett Olaszországba, tizenkét százalékkal többen, mint tavaly júliusban. Az érkezők többsége nigériai és eritreai volt. 

(MTI)  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére