Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma eldõl ki lesz Theresa May kihívója a brit miniszterelnöki székért

888.hu

2016.07.07. 17:08

Andrea Leadsom és Michael Gove között dõlhet el, hogy ki lesz Theresa May kihívója a Tory párt vezetéséért és a miniszterelnöki székért folyó versenyben.
LONDON, 17:08

Andrea Leadsom és Michael Gove között dőlhet el, hogy ki lesz Theresa May kihívója a konzervatív párt vezetéséért és a miniszterelnöki székért folyó versenyben.

A verseny három körből áll. Az első körben Theresa May belügyminiszter szerezte meg a szavazatok túlnyomó többségét, így ő most pihenhet. A második helyezett Leadsom és a harmadik helyezett Gove között fog eldőlni, hogy ki lesz May kihívója.

May-t jelenleg a Tory-frakció kétharmada támogatja, így bárki is nyer a mostani szavazáson pokolian nehéz lesz megszorítani a jelenlegi belügyminisztert.

Andrea Leadsom, energiaügyi miniszter, az "optimista jelölt" pozícióját vette fel. Szerinte nem "megszorításokra" van szükség,  hanem "fellendülésre". A jelenlegi pénzügyminiszter megszorító politikája helyett inkább az állami beruházások növelésével próbálja áthidalni a Brexit miatti gazdasági bizonytalanságot. Azt is bedobta, hogy újra parlamenti szavazásra bocsátaná a 2004-es, rókavadászatot betiltó törvényt – ez komoly tetszést aratott a pártban.

Michael Gove, aki jelenleg az igazságügyi miniszter, a harmadik helyen végzett az előző szavazáson. A Leadsom elleni kampánya során azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Tory párt képviselőinek küldött SMS-ben arra szólította fel őket, hogy szavazzanak Leadsom ellen, mert a nemzeti érdek ellen való lenne, ha ő lenne a következő miniszterelnök.

Magyar idő szerint 18:30 körül ér véget a szavazás. Jelenleg úgy tűnik Leadsom az esélyesebb jelölt.

(Telegraph)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére